Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii de peste hotare au trimis acasă aproape 300 de milioane de dolari în trei luni

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaОтделение Сбербанка в Казани. Dolari
Отделение Сбербанка в Казани. Dolari - Sputnik Moldova
Abonare
Transferurile de mijloace bănești din străinătate în favoarea persoanelor fizice au menținut tendința de creștere, în primul trimestru al acestui an.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. În trimestrul întâi al anului în curs s-a înregistrat o creștere a transferurilor de mijloace bănești din străinătate în favoarea persoanelor fizice, potrivit Raportului asupra inflației nr.2, prezentat de prim-viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Vladimir Munteanu. 

Денежные купюры США и России - Sputnik Moldova
Câți bani au transferat moldovenii plecați să muncească în străinătate

Potrivit acestuia, evoluția pozitivă a transferurilor de mijloace bănești din străinătate în favoarea persoanelor fizice se datorează mai multor factori, cum ar fi: creșterea economică atât în UE, cât și în Federația Rusă – țări în care activează majoritatea migranților din Moldova. 

”Acest fapt denotă și o stabilizare a situației macroeconomice din Moldova – reflectată prin încrederea de a transfera mijloace bănești în țară”, a declarat șeful de la BNM. 

Evoluția transferurilor mijloacelor bănești reprezintă în continuare un stimulent pozitiv pentru economia Republicii Moldova. Volumul transferurilor, în martie 2018, a atins un nivel de 109,7 milioane de dolari, iar în perioada ianuarie – martie suma transferurilor bănești de peste hotare efectuate de persoanele fizice a ajuns până la 300 de milioane de dolari.

Fluxul de știri
0