Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poliția precizează: Nu aveți nevoie de aceste acte la trecerea frontierei

© Sputnik / Rodion ProcaBirou Vamal Albița, România
Birou Vamal Albița, România - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Sezonul concediilor a început deja, iar conducătorii auto care vor călători cu mașina în afara țării trebuie să știe exact ce acte trebuie să prezinte la controlul de frontieră.

CHIȘINĂU, 7 mai — Sputnik. Moldovenii au pornit deja în călătorii peste hotare cu automobilul, iar Poliția de Frontieră le amintește în acest context despre necesitatea respectării cu strictețe a Regulamentului circulaţiei rutiere şi a altor acte normative din acest domeniu.

Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Societate
Poliţia de Frontieră a explicat unde au dispărut 300 de mii de cetăţeni moldoveni

Astfel, la traversarea frontierei de stat cu mijlocul de transport, conducătorul auto trebuie să aibă asupra lor şi, la cererea poliţistului de frontieră, este obligat să prezinte pentru control următoarele acte:

— permisul de conducere perfectat pe numele său, valabil pentru categoria/subcategoria din care face parte autovehiculul condus,
— certificatul de înmatriculare a vehiculului,
— asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto externă Carte Verde, valabilă pentru ţara de tranzit şi destinaţie.

Totodată, instituția reiterează că la controlul de frontieră, nu este necesară prezentarea documentelor cu privire modalitatea de deţinere sau folosinţă a autovehiculului (procură, comodat, contract etc).

Fluxul de știri
0