Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Deficit acut de locuri în grădinițele din Chișinău! Sunt necesare 4000 de locuri

© Sputnik / Miroslav RotariRuslan Codreanu
Ruslan Codreanu - Sputnik Moldova
Abonare
Avem copii, nu și locuri în grădinițele din Chișinău. Potrivit viceprimarului Capitalei, Ruslan Codreanu, în prezent, în instituțiile preșcolare din oraș sunt necesare 4000 de locuri, iar problema poate fi soluționată doar prin deschiderea a cel puțin 100 de grupe noi.
Deficit acut de locuri în grădinițele din Chișinău! Sunt necesare 4000 de locuri

„Noi astăzi avem un deficit de aproximativ 4000 de locuri. Trebuie să redeschidem grupe noi în grădinițe, dar și să reîntoarcem grădinițele care au fost vândute de foștii gospodari ai Chișinăului. Ar fi necesare încă 100 de grupe noi de deschis pentru a-i înscrie pe toții copiii din Chișinău", a declarat Ruslan Codreanu în cadrul unui interviu pentru Radio Sputnik Moldova. 

Potrivit viceprimarului, fosta conducere a Primăriei a înstrăinat 14 grădinițe, edificii ce cu greu mai pot fi întoarse municipalității. Cert este că nimic nu e imposibil, spune Ruslan Codreanu. 

„Pentru reîntoarcerea celor 14 grădinițe, care au fost vândute sau donate de fosta conducere, va fi necesar de străbătut un drum greu, dar nimic nu este imposibil", adaugă Ruslan Codreanu.

Și problemele nu se opresc aici. Instituțiile preșcolare se confruntă și cu un deficit acut de personal. 

„Avem 400 de locuri vacante de educatori. Noi suntem conștienți de problema existentă. Am majorat indemnizația bucătarilor cu 500 de lei. Am soluționat problema transportului pentru angajații instituțiilor preșcolare care vin de la periferia orașului. Încercăm să identificăm și spații pentru educatori și angajații auxiliari din grădinițe", adaugă Ruslan Codreanu.

Viceprimarul spune că odată ce va fi soluționată problema locurilor în grădiniţele din Chișinău, vor fi reduse și ambuteiajele care se formează în oraș. 

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0