Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Opt citate motivaţionale pentru a începe în cea mai bună formă o nouă săptămână

Abonare
Pentru majoritatea oamenilor, viața poate deveni în general foarte activă atunci când vine vorba de a ţine pasul cu responsabilitățile și așteptările zilnice. Pentru a începe cât mai în formă o nouă săptămână, iată 5 citate care vă pot motiva.

BUCUREŞTI, 7 mai — Sputnik, Doina Crainic. Este firesc să ne mai simţim descurajaţi din când în când, însă depinde de atitudinea pe care o adoptăm pentru a trece mai uşor peste perioadele mai dificile.

Studentă, domnişoară, zâmbet - Sputnik Moldova
Ce ne face cu adevărat fericiţi? Nu banii, nici succesul. Ce spune un studiu

Iată câteva îndemnuri care ne pot da un impuls pozitiv, pentru a începe cu dreptul o nouă săptămână:

1. Tot ceea ce îţi doreşti se află de cealaltă parte a fricii.

Ce îţi doreşti să realizezi în următoarea perioadă? Speri la o avansare? La note mai bune? Îţi doreşti un nou prieten? Le poţi obţine acceptând experienţe noi; ieşi din zona ta de confort și explorează noi oportunități, depăşindu-ţi temerile. Majoritatea dintre noi ne-am obişnuit atât de mult să facem aceleași lucruri zi de zi și, astfel, pierdem din vedere ansamblul. Te aşteaptă noi oportunități. Trebuie doar să ieşi din cochilie, să deschizi ochii și să le cauţi.

2. „Nu poţi traversa oceanul până când nu ai curajul să pierzi din vedere țărmul" (Cristofor Columb).

Uneori nu ne simţim bine unde suntem, dar ne temem să explorăm noi lumi. Desigur, nu ne putem gândi la a „evada" în sălbăticie. Dar, în lumea noastră modernă, nu e nevoie să încercăm experienţe extreme. O călătorie în oraș, un nou hobby, a călători într-un alt oraș sau țară ar putea fi o schimbare pe care o căutați. Capacitatea de a merge înainte în pofida fricii de necunoscut i-a făcut pe mulţi oameni să devină pionieri într-un domeniu.

3. Scopul existenței noastre este să ne depăşim deprinderile negative, să devenim mai buni.

Slăbiciunile și defectele pe care le avem nu trebuie să le folosim ca o scuză pentru comportamentul nostru mai puţin nobil, ci ca o provocare pentru a ne dezvolta. Nu putem ajunge oameni adevăraţi dacă nu facem eforturi pentru a ne depăşi pe noi înşine şi a tinde spre ceea ce ne face mai buni şi mai nobili.

4. Talentele tale sunt darul lui Dumnezeu pentru tine. Modul cum le foloseşti este darul tău către Dumnezeu.

Este cumva „inversul" citatului anterior. Aşadar, nu contează în primul rând că arătaţi bine sau că sunteţi inteligent. Ceea ce contează este cât de mult vă străduiți să folosiți aceste „puncte forte" pentru a vă dezvolta potențialul și a vă împlini menirea. Talentul l-ai primit. Dar ceea ce devii este rezultatul muncii tale.

5. O viață trăită frumos e o viaţă bine plănuită.

Adică nu trăită la întâmplare, mergând împleticit şi reuşind să supravieţuieşti. Dacă poţi începe să dai vieţii tale dimensiune, scop, culoare, să fixezi ţeluri, rezultatele pot fi uimitoare.

6. Fii puternic, dar nu nepoliticos.

Fii binevoitor, dar nu slab. Fii îndrăzneț, dar nu încrezut. Fii smerit, dar nu timid. Fii meditativ, dar nu leneș. Fii mândru (demn), dar nu arogant. Fii un om cu simţul umorului, dar nu lua în derâdere.

7. Dacă nu eşti mulţumit cu ceea ce ai, nu vei fi mulţumit de ceea ce obții.

Cel mai bogat om este cel mulţumit cu ce are. Fericirea este o atitudine. A fi nerecunoscător este un lucru toxic. A mulţumi lui Dumnezeu pentru ceea ce ai este cheia către a trai fericit.

8. Toţi oamenii de succes ştiu că realizările lor depind de o comunitate de persoane care lucrează împreună.

Savanții au descoperit care este grupă de sânge cu cele mai mari riscuri>>>

Un lider bun recunoaște valoarea și importanța fiecărui membru al echipei sale. Indiferent dacă face parte dintr-o echipă sportivă, dintr-o clasă de elevi sau dintr-o companie, nicio persoană nu poate face totul de una singură. Recunoașteți valoarea ideilor noi propuse de membrii echipei şi consultaţi-vă între voi. Astfel puteţi construi o echipă puternică, pregătită să facă față provocărilor de zi cu zi cu optimism și eficiență.

Fluxul de știri
0