Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Politolog: Dodon a făcut cea mai importantă declarație cu privire la NATO în Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariОткрытие офиса связи НАТО в Кишиневе
Открытие офиса связи НАТО в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Politologul rus Aleksandr Gusev a comentat declarațiile răsunătoare ale președintelui Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 7 mai — -Sputnik. Într-un interviu acordat unei instituții de presă din Rusia, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că pe teritoriul țării nu există nici o bază NATO și nici nu va exista atât timp cât el este președinte al țării, comunică RIA Novosti.

„Am inspectat toate bazele noastre militare. Astăzi nu există și, sunt sigur, nici în viitorul apropiat nu va exista vreun pericol sau vreo încercare de a construi baze străine pe teritoriul țării. Cel puțin, atât timp cât eu sunt președinte acest lucru, cu siguranță, nu se va întâmpla", a spus Dodon.

NATO - Sputnik Moldova
Politică
Experții NATO și-au întețit vizitele în țara noastră

Doctorul în științe politice, director al Institutului de Planificare Strategică, profesorul Aleksandr Gusev, a comentat la radio Sputnik declarațiile făcute de Igor Dodon. 

„În ultima perioadă, Igor Dodon a făcut câteva declarații foarte importante, inclusiv în interviul acordat posturilor TV din Rusia. Adevărul este că el începe treptat să intre în rolul de președinte. Situația politică din Moldova este destul de complicată, există o anumită presiune din partea țărilor UE, a liderilor Uniunii Europene, a României, evident", a menționat Gusev.

Expertul afirmă că Igor Dodon este sincer în declarațiile sale.

„Poziția lui Igor Dodon este destul de clară și cred că el este sincer. Sunt de părerea că în viitorul apropiat nu vor exista niciun fel de baze militare sau structuri militare pe teritoriul republicii, ceea ce creează șanse reale pentru un dialog constructiv între Rusia și Moldova", a conchis expertul.

Fluxul de știri
0