Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Transnistria se desfășoară acțiunea „Panglica Sfântului Gheorghe”

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaГеоргиевские ленточки
Георгиевские ленточки - Sputnik Moldova
Abonare
Până în data de 9 mai, pe străzile orașelor din regiunea transnistreană vor fi distribuite panglicile Sfântului Gheorghe.

TIRASPOL, 4 mai — Sputnik, Irina Leahova. În Transnistria a demarat oficial acțiunea de distribuire a panglicilor Sfântului Gheorghe. Totodată, mai multe organizații obștești din regiune fac acest lucru încă din aprilie.

„Deja distribuim în mod activ panglici Sfântul Gheorghe pentru comunitățile din orașe, precum și la solicitare. Suntem sunați și rugați din partea diferitelor organizații și instituții — școli, ministere, departamente. Panglicile le-am primit de la Ambasada Rusiei în Moldova", a spus președintele Uniunii Comunităților Ruse din Transnistria, Viorica Kohtareva.

9 Mai - Sputnik Moldova
Societate
Cum se pregătesc autoritățile pentru sărbătoarea de 9 Mai. Vezi ce zice Igor Dodon

Purtătorul de cuvânt al partidului „Obnovlenie", Inna Kramarenko, a menționat că activiștii acestui partid desfășoară acțiunea în diferite orașe ale Transnistriei.

„În total vor fi distribuite circa 10 mii de panglici. Oamenii sunt bucuroși, primesc panglicile cu emoție, vin la oficiu ca să le ia. De asemenea, tinerii noștri distribuie panglici trecătorilor", a menționat Kramarenko.

Sputnik a scris anterior că panglicile Sfântului Gheorghe sunt distribuite și de către activiștii mișcării de tineret „Zvezda". Aceștia, deja de câțiva ani la rând, desfășoară acțiunea respectivă cu suportul Centrului Informativ-Analitic Nistru-Prut. „Acțiunea „Panglica Sfântului Gheorghe" deja a demarat. Înmânăm panglici tuturor doritorilor, le transmitem în instituțiile de învățământ, le distribuim în stradă", a spus directorul executiv al Centrului, Albert Dorjeev.

Potrivit acestuia, a fost confecționată o panglică a Sfântului Gheorghe cu lungimea de doi kilometri.

Fluxul de știri
0