Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul lui Băsescu fuge din PMP! Detalii din culise

© Facebook / Siegfried MureșanSiegfried Mureșan și Traian Băsescu
Siegfried Mureșan și Traian Băsescu - Sputnik Moldova
Abonare
Europarlamentarul părăseşte barca lui Traian Băsescu, cauza fiind, se pare, tot disensiunile avute cu Tomac. Detalii incendiare

BUCUREŞTI, 4 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. Încă un reprezentant marcant al Partidului Mişcarea Populară părăseşte formaţiunea, în favoarea liberalilor lui Orban.

Traian Băsescu - Sputnik Moldova
Oamenii lui Băsescu, în pericol major – de azi, vine revanșa judecătorilor

Este vorba despre europarlamentarul Siegfried Mureşan, cel care a şi fost propus de Băsescu pentru funcţia de premier şi căruia fostul şef de stat i-a făcut o imagine extraordinară.

„Mureşan a fost negociatorul bugetului UE pentru 2018, vorbeşte 4 limbi străine şi are o puternică susţinere în Partidul Popular European unde este purtător de cuvânt", declarase la vremea respectivă Traian Băsescu, citat de hotnews.ro.

Astăzi, Mureşan a plecat la liberali. Sursele noastre spun că motivul ar fi tot disensiunile avute cu preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac.

Culisele unei întâlniri cu Orban

În timp ce negocia cu liberalii, Mureşan posta, pe pagina sa de Facebook, imagini cu el lângă nişte ghivece cu flori, alături de un mesaj prin care recomanda un festival pentru grădini.

„La Sibiu se întâmplă mereu câte ceva frumos. Zilele acestea are loc Festivalul Grădinilor în Piaţa Mare. Vi-l recomand, dacă sunteţi prin zonă", a scris Mureşan pe Facebook.

În aceeaşi, zi, însă… surpriză! Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, posta, pe pagina sa de Facebook, faptul că se află la Bruxelles, alături de Siegfried Mureşan. Evident, a postat şi fotografii, ceea ce demonstrează clar nu că s-a inventat teleportarea sau clonarea, ci faptul că Mureşan… ar fi dezinformat pentru a nu se afla în PMP de planurile sale.

„Mi-a făcut o deosebită plăcere să mă reîntâlnesc săptămâna aceasta, la Bruxelles, cu preşedintele PPE. Joseph Daul este un partener extrem de apropiat de România şi de PNL, dovadă fiind şi vizita pe care o va face în România într-o zi simbolică, pe 9 mai, de Ziua Europei", a scris Orban.

Nu este exclus că un alt motiv al migrării lui Mureșan către PNL este dorința de a rămâne europarlamentar și după alegerile de anul viitor, iar PMP nu ar fi tocmai platforma politică care mai are șanse să aibă reprezentanți în Parlamentul comunitar.

Reamintim că în ultimele zile, nume importante din PMP au migrat la PSD, singurul care a ales „barca" liberalilor fiind, până acum, doar Mureşan.

Lațul se strânge în jurul lui Băsescu — legătura cu cauțiunea de 1 milion!>>>

Băsescu rămâne tot mai singur. Se pune întrebarea dacă, nu cumva, Tomac a avut misiunea de a distruge Partidul Mişcarea Populară sau chiar nu poate conduce o formaţiune politică?

Fluxul de știri
0