Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Președintele Igor Dodon despre 9 Mai: Poporul nostru va fi mereu recunoscător eroilor

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele țării a realizat un video prin care îi felicită pe moldoveni cu ocazia zilei de 9 Mai.

CHIȘINĂU, 4 mai — Sputnik. Igor Dodon i-a felicitat pe cetățenii Republicii Moldova cu ocazia sărbătorii de 9 Mai.

9 Mai - Sputnik Moldova
Societate
Cum se pregătesc autoritățile pentru sărbătoarea de 9 Mai. Vezi ce zice Igor Dodon

„Transmit sincere felicitări poporului Republicii Moldova cu ocazia aniversării a 73-a a Victoriei asupra fascismului! 9 Mai este sărbătoare nu doar pentru popoarele fostei Uniuni Sovietice, ci şi pentru întreaga omenire. În această zi a luat sfârşit cel mai groaznic război care a răpit milioane de vieţi. Nu a fost casă și nici familie care să nu fi fost afectată de acest război", a scris Igor Dodon într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

Igor Dodon a menționat că poporul nostru va fi mereu recunoscător eroilor, care cu propriile lor vieţi au asigurat un cer paşnic pentru mai multe generaţii.

„Spre marea noastră bucurie, mai sunt dintre aceşti oameni printre noi. Este de datoria noastră să le oferim scumpilor noştri veterani atenţie şi grijă. Poporul nostru nu va uita nicicînd eroismul soldatului-eliberator sovietic. Nu vom permite nimănui, de dragul unor considerente politice, să ne remodeleze istoria. Vor trece ani, se vor perinda generaţii, iar copiii şi nepoţii noştri vor continua să sărbătorească la 9 mai Ziua Victoriei", a subliniat președintele.

 
Fluxul de știri
0