Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tot mai mulți moldoveni își depun banii la bancă

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaБанковские сейфы (ячейки)
Банковские сейфы (ячейки) - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii nu mai vor să țină banii la ciorap și preferă să depună economiile la bancă.

CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. Pe parcursul trimestrului întâi al anului curent, în sectorul bancar a continuat tendința de creștere a soldului depozitelor, potrivit datelor prezentate de Banca Națională a Moldovei (BNM).

банкноты номиналом 200 лей - Sputnik Moldova
Se înăspresc condițiile pentru cei care acordă credite

Conform rapoartelor, soldul depozitelor s-a majorat cu 1,1 la sută, constituind 60,6 miliarde de lei, dintre care depozitele persoanelor fizice au constituit 65,9 la sută, depozitele persoanelor juridice – 33,8 la sută și depozitele băncilor – 0,3 la sută. Cel mai mare impact asupra majorării depozitelor au avut-o creșterea depozitelor persoanelor juridice cu 389,2 milioane de lei. De asemenea, s-a majorat și soldul depozitelor persoanelor fizice cu 280,6 milioane de lei.

Din totalul depozitelor, 57,3 la sută a revenit depozitelor în lei, soldul cărora era la sfârșitul lunii martie — 34,7 miliarde de lei. Soldul depozitelor în valută au crescut pe parcursul trimestrului întâi cu 258,5 milioane de lei, alcătuind 25,9 miliarde de lei.

Fluxul de știri
0