Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Parlamentul a numit un șef mare în sistemul judecătoresc din Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariIon Druță
Ion Druță - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații de la Chișinău au susținut cu 53 de voturi candidatura lui Ion Druță la funcția de președinte al CSJ.

CHIȘINĂU, 3 mai – Sputnik. Judecătorul Ion Druță a fost numit, joi, 3 mai, de Parlament, în funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție (CSJ). Candidatura lui Druță a fost susținută de 53 de deputați din 95 prezenți în sală.

конституционный суд curtea constituțională - Sputnik Moldova
Politică
Curtea Constituțională a Republicii Moldova are un nou președinte

Președintele Curții Supreme de Justiție este numit pentru  o perioadă de patru ani. Candidatura lui Ion Druță a fost selectată în urma concursului desfășurat de Consiliul Superior al Magistraturii.

Ion Druță are 51 de ani. Din 2013 și până în prezent a fost magistrat la Curtea Supremă de Justiție. Anterior a deținut funcția de președinte la Judecătoria Botanica, municipiul Chișinău.  

Potrivit declarației de avere pentru anul 2017, Druță a obținut de la locul de muncă un venit de peste 251 de mii de lei. Magistratul deține o casă de locuit cu suprafața de peste 185 de metri pătrați, un apartament și două terenuri. 

Druță mai are în posesie două autoturisme de model Toyota și Honda. Judecătorul a mai declarat active financiare în lei și euro, dar și o datorie de 50 de mii de euro, contractată în anul 2016.  

Funcția de președinte al CSJ a rămas vacantă după ce Mihai Poalelungi a fost numit de CSM în funcția de judecător la Curtea Constituțională.

Fluxul de știri
0