Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Curtea Constituțională a Republicii Moldova are un nou președinte

© Sputnik / Мирослав Ротарьконституционный суд curtea constituțională
конституционный суд curtea constituțională - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea Constituțională a Republicii Moldova are un nou președinte, acesta a fost ales prin vot secret.

CHIȘINĂU, 16 mart – Sputnik. Noul judecător al Curţii Constituţionale, Mihai Poalelungi, a depus, vineri, jurământul în fața Parlamentului, Președintelui țării și a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii. Potrivit legii, din acest moment judecătorul intră în exercitarea funcției sale. 

De asemenea, în şedinţa plenară a Curții Constituționale din aceeaşi zi, Mihai Poalelungi a fost ales în calitate de preşedinte, pentru un termen de 3 ani. Potrivit legii, alegerea președintelui Curții are loc prin vot secret.

Парламент - Sputnik Moldova
Politică
Jurământ în Parlament. Cine a jurat să se supună numai Constituției

Mihai Poalelungi a fost desemnat în calitate de judecător al Curții Constituționale de către Consiliul Superior al Magistraturii la data de 6 martie, urmare a demisiei din motive personale a judecătorului constituțional Tudor Panțâru. 

 

Până a deveni judecător al Curţii Constituţionale, Mihai Poalelungi a activat în sistemul judecătoresc al Republicii Moldova, începând cu anul 1988. În perioada 1 mai 2008 — 1 mai 2012 a exercitat funcția de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din partea Republicii Moldova.

Curtea Constituțională va avea un nou judecător>>>

Începând cu 1 mai 2012 şi  până la desemnare în calitate de judecător constituțional, Mihai Poalelungi a deținut funcția de judecător şi Preşedinte al Curții Supreme de Justiție.


Fluxul de știri
0