Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Federica Mogherini: Moldova trebuie să depună mai mult efort... Ce zice Pavel Filip

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaCea de-a 4-a reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova - UE
Cea de-a 4-a reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova - UE - Sputnik Moldova
Abonare
Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, consideră că Republica Moldova trebuie să depună mai mult efort în procesul de combatere a corupției, de reformare a sistemului bancar, dar și în domeniul electoral.

CHIȘINĂU, 3 mai — Sputnik. În cadrul negocierilor de la Bruxelles, Moldova și-a afirmat intenția privind consolidarea dialogului strategic cu Uniunea Europeană în domeniul securității. Totodată, premierul Pavel Filip a dat asigurări că reformele urmează să fie implementate în ritm accelerat.

”În pofida tuturor problemelor cu care se confruntă țara și societatea noastră, noi continuăm să avansăm ferm pe calea asocierii politice și integrării economice în UE. Deși suntem într-un an electoral, intenția noastră este de a promova reforme cu ritm mai sporit. Aceasta este poziția Guvernului de la Chișinău”, a declarat Pavel Filip în cadrul unei conferinței de presă de după reuniunea Consiliului de Asociere Republica Moldova — Uniunea Europeană.

În cadrul aceleași conferințe, înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, a ținut să precizeze că Republica Moldova trebuie să depună mai mult efort în procesul de implementare a reformelor în câteva domenii cheie.

„Au fost realizate reforme în mai multe sectoare, dar există și domenii cheie în care e nevoie de mai mult efort pentru obținerea de rezultate concrete, între acestea lupta împotriva corupției, sectorul bancar și codul electoral", a declarat Federica Mogherini.

European Commission President Jean-Claude Juncker addresses the European Parliament in Strasbourg, France, September 9, 2015 - Sputnik Moldova
Juncker: nu există o agendă de securitate fără Rusia. Europa nu este un stăpân al lumii

Oficialii europeni au salutat progresele înregistrate recent în reglementarea transnistreană și au încurajat menținerea dinamicii pozitive. Părțile au pledat pentru consolidarea dialogului bilateral și a cooperării în domeniul securității, pentru sporirea rezilienței țării la sfidările externe și interne.

Consiliul de Asociere Republica Moldova — Uniunea Europeană s-a întrunit joi în cea de-a 4 reuniune pentru a examina progresele înregistrate de țara noastră în implementarea Acordului de Asociere RM-UE, după Consiliul anterior din 31 martie 2017.

Fluxul de știri
0