Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Democrații schimbă un deputat în Parlament

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Parlamentului 03.05.2018
Ședința Parlamentului 03.05.2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Fracțiunea Partidului Democrat din Parlamentul Republicii Moldova a rămas fără un deputat, acesta a plecat din proprie inițiativă.

CHIȘINĂU, 3 mai – Sputnik. Fracțiunea Partidului Democrat din Moldova a rămas fără un deputat. Este vorba despre deputatul PD Nicolai Dudoglo. Parlamentul a aprobat, joi, demisia acestuia și a declarat vacant mandatul de parlamentar. Demisia a fost aprobată în baza cererii depuse. 

Андриан Канду - Sputnik Moldova
Politică
Andrian Candu, despre adversarii politici și tactica PD la alegerile parlamentare

Potrivit Legii despre statutul deputatului în Parlament, cererea de demisie se prezintă Președintelui Parlamentului. Legislativul ia act de cererea de demisie a deputatului şi declară mandatul vacant.

Locul lui Dudoglo în Parlament, potrivit listei candidaţilor la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 din partea Partidului Democrat, urmează să fie ocupat de Veaceslav Nedelea, istoric, jurist, în prezent administrator al Zonei Economice Libere ”Expo-Business-Chișinău”. Mandatul acestuia urmează să fie validat de Curtea Constituțională în baza unui demers înaintat de Comisia Electorală Centrală. 

Fluxul de știri
0