Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Andrian Candu, despre adversarii politici și tactica PD la alegerile parlamentare

© Sputnik / Miroslav RotariАндриан Канду
Андриан Канду - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepreședintele PD susține că cea mai importantă luptă cu adversarii politici ai formațiunii va fi dată în toamna acestui an, când în Moldova urmează să se desfășoare alegerile parlamentare ordinare.

CHIȘINĂU,  26 mart – Sputnik. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, vicepreședintele Partidului Democrat, a vorbit în cadrul unei ieșiri în fața presei despre reușitele PD la guvernare, despre adversarii politici ai formațiunii, dar și despre scenariile pentru scrutinul parlamentar care urmează să se desfășoare în Moldova la sfârșitul acestui an. 

Андриан Канду - Sputnik Moldova
Politică
Andrian Candu a făcut primele declarații de presă după vacanța parlamentară

Candu a apreciat pozitiv cei mai bine de doi ani de când PD se află la guvernare, fiind încrezător că în această perioadă a fost învins pesimismul și decepția care bântuiau în rândul populației. 

”Partidul Democrat a reușit să fie și este prima vioară de la guvernare. Cred că PD a reușit să demonstreze, din ianuarie 2016, că știe și poate guverna bine. Noi am doborât unele elemente de pesimism, de descurajare, de decepție care sunt mult mai importante decât un adversar politic”, a declarat Candu. 

Vicepreședintele PD susține că cea mai importantă luptă cu adversarii politici ai formațiunii va fi dată în toamna acestui an, când în Moldova urmează să se desfășoare alegerile parlamentare ordinare. 

”Ceea ce ține de adversarii politici, lupta se va da la alegerile parlamentare. Suntem gata pentru confruntarea cea mare la sfârșit de an”, a declarat președintele Parlamentului. 

Andrian Candu s-a arătat convins că formațiunea sa va obține rezultate bune în urma scrutinului, care-i va permite să formeze o nouă majoritate parlamentară.  

”Suntem siguri că PD va obține un scor foarte bun, ceea ce-i va permite să guverneze în continuare Republica Moldova și să asigure drumul spre integrarea europeană a țării”, a declarat Andrian Candu. 

Andrian Candu: Moldova nu revendică noi teritorii, ci dreptul de a conta>>>

Din 2018, alegerile Parlamentului se vor efectua în baza unui sistem electoral mixt (proporţional şi majoritar) — într-o circumscripţie naţională şi în circumscripţii uninominale. În circumscripţia naţională vor fi aleși 50 de deputaţi în baza votului reprezentării proporţionale. În circumscripţiile uninominale vor fi aleși 51 de deputaţi în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripţie.

Fluxul de știri
0