Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Proteste în Armenia: Mai multe instituții de stat, blocate, iar Erevanul, paralizat - foto

© Sputnik / Ashot SafaryanАктивисты заблокировали вход в министерство юстиции (2 мая 2018). Еревaн
Активисты заблокировали вход в министерство юстиции (2 мая 2018). Еревaн - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Nikol Pashinian și-a îndemnat susținătorii la nesupunere civică, după ce marți Parlamentul nu l-a ales în funcție de premier al Armeniei.

CHIȘINĂU, 2 mai — Sputnik. Protestatarii din capitala Armeniei au blocat intrările la Ministerul Educației și Științelor, al Diasporei și alte câteva ministere, anunță Sputnik Armenia.

Полицейская бронемашина - Sputnik Moldova
(VIDEO) Tentativă de lovitură de stat în Armenia?

Protestatarii au blocat intrările instituțiilor de stat cu ajutorul automobilelor. Orașul este paralizat aproape în totalitate. În aceste momente, polițiștii încearcă să le îndepărteze.

În dimineața zilei de 2 mai, protestatarii au început să blocheze principalele străzi din Erevan. Aceștia au blocat și calea spre aeroportul Zvartnots. Pasagerii sunt nevoiți să parcurgă sute de metri pe jos. Cu toate acestea, câteva zeci de angajați ai aeroportului s-au alăturat protestelor.

Liderul opoziției Nikol Pashinian i-a chemat pe susținătorii săi să iasă pe 2 mai la o acțiune totală de nesupunere civică, să declare grevă generală, să blocheze toate străzile, drumurile și căile spre aeroport, după ce acesta nu a fost votat de Parlament în funcția de premier al Armeniei. Conform legii, într-o săptămână Parlamentul va încerca din nou să aleagă premierul, altfel va fi dizolvat automat.

Fluxul de știri
0