(VIDEO) Tentativă de lovitură de stat în Armenia?

© Sputnik / Давид ГалстянПолицейская бронемашина
Полицейская бронемашина - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup de radicali au ocupat o secție de poliție. În rețelele de socializare ale Armeniei circulă îndemnuri la o revoltă armate împotriva actualului guvern.

CHIȘINĂU, 17 iulie — Sputnik. Un grup de persoane înarmate, membrii inițiativei civice "Parlamentul Constituant", au ocupat clădirea unei secții de poliție în raionul Erebuni, la periferie orașului Erevan, capitala Armeniei. Aceștia cer eliberarea unui participant la conflictul din Abhazia, liderul formațiunii radicale de opoziție Frontul Salvării "Noua Armenie", Jirair Sefilian, care este învinuit de procurarea și păstrarea ilegală de arme, comunică RIA Novosti.

Potrivit sursei citate, a avut loc un atac asupra patrulei organelor de forță armene. Într-o declarație a Serviciului Național de Securitate a Armeniei se spune că persoanele aflate pe teritoriul regimentului sunt luate ostatici.

Localnicii afirmă că sediul poliției a fost ocupat jurul orei 3, ora locală. Conform unor informații neconfirmate, în preajma clădirii au avut loc schimburi de focuri, iar în incinta sediului poliției se află persoane rănite, atât din rândul radicalilor, cât și din rândul polițiștilor. Presa locală afirmă că în jur de șapte polițiști au fost luați ostatici.

Conform informațiilor Sputnik Armenia, un polițist a fost omorât, iar doi sunt răniți.

În apropierea clădirii au fost aduse trupe militare armene, iar Serviciul Național de Securitate a anunțat că au loc tentative de răspândire a unor informații false în rețele de socializare cu privire la începutul unei revolte armate în masă împotriva guvernului.

Poliția a blocat toate căile de acces spre raionul Erebuni, iar localnicii sunt evacuați din zonă.

Fluxul de știri
0