Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul Filip a plecat să dea raportul la Bruxelles

© Sputnik / Miroslav RotariПремьер-министр Республики Молдова Павел Филип
Премьер-министр Республики Молдова Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Pavel Filip își începe astăzi vizita la Bruxelles, care va dura până la sfârșitul săptămânii și în cadrul căreia va participa la reuniunea Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

CHIȘINĂU, 2 mai — Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip va efectua, în perioada 2-6 mai 2018, o vizită la Bruxelles, unde va participa la cea de-a patra reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova — Uniunea Europeană, anunță Direcția Comunicare și Protocol într-un comunicat de presă.

Европейский парламент - Sputnik Moldova
Uniunea Europeană prelungește sancțiunile împotriva Rusiei

Participanții la reuniune vor discuta progresele în realizarea agendei de reforme prevăzute de Acordul de Asociere, inclusiv pe dimensiunea justiției, combaterii corupției, alinierii cadrului normativ la standardele europene, îmbunătățirii mediului de afaceri și în vederea susținerii dezvoltării societății civile.

De asemenea, Consiliul va aborda evoluțiile înregistrate în cadrul Zonei de Liber Schimb Complex și Cuprinzător (DCFTA) și aspectele cooperării economice între UE și Republica Moldova.

În marja Consiliului de Asociere, premierul Pavel Filip va avea și o serie de întrevederi cu înalți oficiali europeni, între care înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini, comisarul european pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, comisarul european pentru Afaceri Economice și Financiare, Impozitare și Vamă, Pierre Moscovici, și preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Discuțiile se vor axa pe rezultatele obținute de Executiv în promovarea reformelor și prioritățile de dezvoltare ale ţării noastre pentru perioada următoare.

Fluxul de știri
0