Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Uniunea Europeană prelungește sancțiunile împotriva Rusiei

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaЕвропейский парламент
Европейский парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Sancțiunile economice împotriva Rusiei vor fi prelungite pentru încă șase luni

CHIȘINĂU, 15 dec — Sputnik. Joi, 14 decembrie, la întâlnirea liderilor țărilor Uniunii Europene, a fost luată decizia politică de a extinde durata sancțiunile împotriva Rusiei.

Liderii statelor UE s-au pronunțat unanim pentru prelungirea sancțiunilor economice împotriva Rusiei cu încă șase luni, a declarat președintele Consiliului European, Donald Tusk.

„UE este unită în privința reînnoirii sancțiunilor economice contra Rusiei", spune Tusk într-o postare pe rețeaua de socializare Twitter.

Sancțiunile în vigoare vor expira la sfârșitul lunii ianuarie 2018. Decizia de a prelungi cu încă șase luni sancțiunile economice împotriva Rusiei a fost luată în cadrul summitului european de la Bruxelles și urmează să fie aprobată oficial de țările membre ale UE.

Uniunea Europeană a impus sancțiunile împotriva Rusiei în vara anului 1914, pe fundalul conflictului din Ucraina, iar ulterior acestea au fost extinse.

Fluxul de știri
0