Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

INP face bilanțul zilelor de odihnă: Ce s-a întâmplat pe șosele

© Sputnik / Мирослав РотарьINP
INP - Sputnik Moldova
Abonare
Polițiștii nu au avut odihnă în perioada minivacanţei de 1 mai - conducătorii auto le-au dat mari bătăi de cap.

CHIȘINĂU, 2 mai — Sputnik. În cele patru zile în care moldovenii s-au odihnit, angajații INP au documentat aproximativ 3000 de încălcări în trafic.

Chiril Gaburici - Sputnik Moldova
Politică
Ministrul Gaburici, supărat foc pe Agenția Transport Auto și Poliția de Patrulare

Mașinile capcană echipate cu radare au înregistrat în total 6.444 de șoferi care circulau cu o viteză peste limita admisă pe drumurile din țară. Un record din această perioadă de timp a fost înregistrat de un conducător auto care se deplasa pe șoseaua Chișinău-Leușeni cu viteza de 182 de km/h.

În stare de ebrietate la volan au fost depistați 113 șoferi, dintre care 71 în stare avansată de ebrietate, 24 în stare de ebrietate cu grad minim şi unul în stare de ebrietate narcotică, iar 17 conducători auto fost documentați penal pentru refuzul testării alcoolscopice.

În timpul minivacanţei au fost înregistrate 28 de accidente rutiere, în urma cărora trei persoane au decedat, iar alte 39 au fost traumatizate.

Șoferii prinși băuți la volan vor fi trimiși la un curs de instruire anti-alcoolic>>>

Inspectoratul Național de Patrulare le reamintește șoferilor că viteză excesivă și depășirile neasigurate în trafic reprezintă principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Fluxul de știri
0