Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Departamentul Instituțiilor Penitenciare: Sinteza săptămânii

© Sputnik / Мирослав РотарьDIP
DIP - Sputnik Moldova
Abonare
Săptămâna trecută în penitenciare a fost înregistrat un număr de 7448 de persoane.

CHIȘINĂU, 2 mai — Sputnik. Departamentul Instituțiilor Penitenciare a prezentat sinteza pentru săptămâna ce a trecut.

Astfel, 81 persoane au fost eliberate din penitenciare, 63 au fost reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală, 1281 au fost încadrate benevol în câmpul muncii, iar un deținut a decedat.

În aceeași perioadă, de către serviciile educative, psihologice și asistență socială au fost realizate 226 de activități (programe de reducerea riscului de recidivă, activități de instruire vocațională, dezvoltarea abilităților sociale).

Procuratura Generală - Sputnik Moldova
Politică
Procuratura Generală, în fața Parlamentului

Circa 2374 de deținuți au beneficiat de programe educative și psiho-sociale.

De asemenea, în activitatea Direcției medicale la spitalul penitenciar Pruncul pe motiv de sănătate au fost internați și au beneficiat de asistență medicală 49 de deținuți.

În legătură cu efectuarea investigațiilor suplimentare în cadrul instituțiilor medicale ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au fost escortați 18 pacienți (au fost efectuate șase apeluri la „112" pentru asistență medicală).

În scopul contracarării pătrunderii obiectelor interzise în penitenciare, în urma efectuării perchezițiilor, la punctele de trecere și control angajații sistemului penitenciar au depistat: patru telefoane mobile, mai multe accesorii pentru telefoane mobile, trei litri de alcool, un pachet cu conținut de masă vegetală — presupuse substanțe narcotice.

Vladimir Filat o duce bine-mersi în pușcărie — Are de toate: vizite, colete>>>

Săptămâna trecută au fost transferați din Federația Rusă trei deținuți.

Fluxul de știri
0