Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De văzut: Cu ce a fost atacată Siria și ce s-a ales din rachetele lansate

CC BY 4.0 / Минобороны РФ / Fragmente de rachete doborâte în Siria
Fragmente de rachete doborâte în Siria - Sputnik Moldova
Abonare
Expoziția a fost organizată pentru ziariști, la Moscova, de Marele Stat Major al Forțelor Armate ruse.

CHIȘINĂU, 27 apr — Sputnik. Reprezentanții presei au putut vedea cu ochii proprii mărturii ale atacului întreprins, la 14 aprilie, de coaliția occidentală asupra mai multor ținte din Siria.

”La expoziție sunt prezentate elemente ale rachetelor americane cu amplasare navală, Tomahawk, și a rachetelor engleze și franceze de clasa aer-sol  SCALP и Storm Shadow", a comentat Serghei Beznoghih, specialist în apărarea aeriană.

​Expertul citat de RIA Novosti a mai specificat că sunt expuse fragmente de rachete, dar și elemente ale propulsoarelor, ale sistemului de radionavigație cosmică.

”Starea acestor mostre, absența focarelor de incendiere probează cert efectul produs asupra lor de apărarea aeriană. Deteriorarea penetrantă a corpului rachetelor este un indiciu sigur al faptului că au fost lovite anume de proiectile teleghidate ale apărării aeriene”, a concretizat militarul.

SUA, Marea Britanie Și Franța au atacat puncte ale infrastructurii siriene în noaptea dintre 13 şi 14 aprilie. Coaliție tripartită a lansat 103 rachete, dintre care 71 au fost interceptate.

Un nou bombardier supersonic rus este pe punctul de a-și desface aripile>>>

Pentru a riposta partea siriană a folosit sisteme de producție sovietică lu rusă S-200, S-125, Osa, Kvadrat, Buk și Strela.

Fluxul de știri
0