Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sistemul economic care ar putea salva România: Explicația unui preot ortodox - video

© Facebook / Parintele CalistratPărintele Calistrat de la mănăstirea Vlădiceni
Părintele Calistrat de la mănăstirea Vlădiceni - Sputnik Moldova
Abonare
Părintele Calistrat din România consideră că este o rușine să lași o țară cu ”un pământ ca untul.. să-l întinzi pe pâine”, și să spui că mori de foame și sa te plângi că nu avem agricultură și prosperitate.

CHIȘINĂU, 31 apr — Sputnik. Părintele Calistrat Chifan de la mănăstirea Vlădiceni de lângă Iași consideră că România are un mare potențial și în special se referă la agricultură, însă crede că ar trebui să învățăm din rafinamentul poporului evreu, iar la credința noastră și la modul nostru de a fi, ne trebuie să adaptăm sistemul lor de gândire economică.

Părintele Calistrat - Sputnik Moldova
Părintele Calistrat: ”Oamenii merg ca oile, a venit vremea să învățăm lecția...”

"Să lași o țară ca România în paragină, cu pământ ca untul.. să-l întinzi pe pâine, și să spui că mori de foame și sa ne plângem că nu avem agricultură, nu avem prosperitate?! Și să te duci în pustiul Israelului și să vezi apă dusă din mări, trasă în mijlocul deșertului. O să fiți uimiți ce agricultură au în Israel, în deșert, culturi de zarzavat cu apă trasă din mări… E o mare rușine. Să nu uităm câte ape trec prin România și câte ape trec prin Israel! Gândiți-vă că râul Iordan, principala apă curgătoare a Palestinei, este împărțită de 6 țări, și toți trag din pârâul ala câte puțin.. și fac agricultură! Și noi, cu Zestrea noastră Naturală, ne plângem, că ne e rău! Nu! Noi trebuie să lepădăm de la noi: meseria de a strânge șurubul și meseria de a deșuruba șurubul! Că vrem, că nu vrem..trebuie să recunoaștem că evreii sunt descurcăreți, agricultori, isteți și ce vor aia obțin. Dar sunt și perseverenți! Noi ar trebui să învățăm puțin din rafinamentul lor, la credința noastră și la modul nostru de a fi, ne trebuie sistemul lor de gândire economică!”, a scris părintele Calistrat pe pagina sa de Facebook.

Părintele Calistrat a mărturisit că îi place să lucreze pământul, iar agricultura este o pasiune a lui.

Fluxul de știri
0