Părintele Calistrat: ”Oamenii merg ca oile, a venit vremea să învățăm lecția...”

© Facebook / Părintele CalistratPărintele Calistrat
Părintele Calistrat - Sputnik Moldova
Abonare
Părintele Calistrat Chifan o spune răspicat că a venit vremea să învăţăm din "Răstignirea lui Iisus" și pentru ca să nu ajungem să ne răstignim și neamul, și țara, și limba, și istoria, și pruncii și strămoșii pentru ca să nu ne trezim în rând cu Baraba - tâlharul

CHIȘINĂU, 24 apr — Sputnik. Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni consideră că și noi astăzi încercăm adesea să ne spălăm pe mâini precum a făcut cândva Pilat. Și ține să amintească că vina mereu este aruncată pe seama poporul, care este întotdeauna vinovat pentru că el nu are punct de vedere, nu are coloană vertebrală să gândească.

”Și noi astăzi încercăm să scoatem castanii din foc cu mâna altuia. Votând legi împotriva moralei, votând legi care sunt împotriva legilor lui Dumnezeu, votând legi care sunt împotriva poporului, dar spălându-ne pe mâini și spunând că Parlamentul e de vină, Camera e de vină, deputații sunt de vină, senatorii sunt de vină, important că e în Monitorul Oficial, nu contează ce rău face, mai avem și justiție și poliție, vă găsim noi ac de cojoc dacă nu vă liniștiți. Cam așa a jucat-o și Pilat, exact ca în politica zilei de astăzi, s-a spălat pe mâini, nu ne interesează, ucideți-L. Dar au jucat o carte ca să pară că părerea poporului e cea mai bună, după ce i-au infiltrat bine, știți că întotdeauna sunt răspândacii și trepădușii care sunt plătiți să facă zgomot mult, oamenii au spus ni-l dați pe Baraba și-L răstigniți pe Iisus. Și în felul acesta, poporul a dat sentința uciderii lui Iisus. Deci nimeni nu-i vinovat — tot poporul. Poporul este întotdeauna vinovat pentru că el nu are punct de vedere, nu are coloană vertebrală să gândească și cum spune acolo în proverbul popular Oamenii merg ca oile”, spune părinete Calistrat.

Părintele Calistrat Chifa - Sputnik Moldova
Declarația unui preot ortodox despre viitorul Europei

Ieromonahul vine și cu un îndemn către creștini avertizându-i că ar putea ca să ajungem să fim și noi ca poporul care l-a ales pe Baraba.

”A venit vremea fraților să învățăm din răstignirea lui Iisus. Noi singuri. Că s-ar putea ca mergând pe aceleași principii ca acest popor manipulat în această Evanghelie să ne răstignim noi și neamul, și țara, și limba, și istoria, și pruncii, și strămoșii și gânditorii, și poeții, și tot. Și să ne trezim într-o zi că se spală Pilat pe mâini și spune: ”nu a fost voia noastră. Noi am domnit patru ani și am plecat. Poporul a fost de vină. De ce nu a luat atitudine? Deci cred că trebuie să începem să gândim și creștinește, și ortodox, și moral, și administrativ, și legal pentru că altminteri, noi singuri ne vom trezi puși în rând cu Baraba — tâlharul, și vom spune că poporul l-a vrut pe acesta”, a subliniat părintele Calistrat.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0