Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ne așteaptă zile de foc: Meteorologii fac prognoze apocaliptice

© Sputnik / Miroslav RotariЖара
Жара - Sputnik Moldova
Abonare
Deși a mai rămas o lună până la sfârșitul primăverii, arșița pare să se instaleze deja de pe acu: prognozele meteo sunt de-a dreptul alarmante.

CHIȘINĂU, 29 apr — Sputnik. Temperaturi de până la 30 de grade Celsius și nici un strop de ploaie, de asta vom avea parte cel puțin pe parcursul întregii săptămâni.

Potrivit prognozei actualizate duminică de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat, luni valorile termice maxime vor oscila între 26 și 28 de grade.

Мальчик спасается от жары в фонтане Брюсселя - Sputnik Moldova
Prognoză meteo alarmantă pentru vară! Ce spun specialiștii

În zilele următoare însă, cel puțin până duminica viitoare, temperaturile maxime nu vor mai coborî sub 28..30 de grade Celsius.

Chiar dacă cerul va fi variabil, precipitații nu se prevăd. Totodată, până în data de 4 mai este valabilă avertizarea de îngheț la suprafața solului, în jumătatea de nord a țării.

În general, specialiștii avertizează că vom avea în continuare condiții meteo din ce în ce mai complicate. În opinia climatologului român Roxana Bojariu, în anii următori fluctuațiile de temperaturi vor fi tot mai mari, iar fenomenele extreme se vor înteți.

Bijariu susține că omenirea va trebui să se obișnuiască deja cu aceste modificări bruște ale vremii, precizând că trebuie luate măsuri pentru a tempera schimbarea climei.

Fluxul de știri
0