Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Şoferii din Moldova vor rămâne fără permis de conducere: Vezi în ce condiţii

© Sputnik / Rodion Procaводитель, телефон, авто
водитель, телефон, авто - Sputnik Moldova
Abonare
Creşterea amenzilor nu i-a speriat prea tare pe şoferi, aceștia continuând să urce băuţi la volan, astfel că autorităţile au decis să înăsprească pedepsele pentru respectivii conducători auto.

CHIŞINĂU, 29 apr — Sputnik. Statisticile sunt implacabile: şoferii în stare de ebrietate pun în continuare în pericol siguranţa în trafic, provocând accidente cu consecinţe dezastruoase. Nu-i sperie pe aceştia nici amenzile uriașe pentru acest gen de infracțiuni, care au ajuns până la 50 de mii de lei.

Ministerul Afacerilor Interne a elaborat un proiect de lege pentru completarea Codului penal şi Codului contravenţional, scopul acestei inițiative fiind responsabilizarea participanţilor la trafic. Din data de 25 aprilie, documentul a fost propus pentru consultări publice.

Permis de conducere - Sputnik Moldova
Societate
O nouă belea pe capul șoferilor: Mii dintre ei ar putea rămâne fără permisele de conducere

Astfel, în Codul contravenţional va apărea un nou articol care prevede ridicarea provizorie a permisului de conducere a mijloacelor de transport. Prin urmare, șoferii riscă să se transforme pentru o anumită perioadă în pietoni.

Potrivit notei informative la proiectul de lege, ridicarea provizorie a permisului de conducere a mijloacelor de transport constă în "interzicerea temporară persoanei fizice de a conduce mijloace de transport prin ridicarea permisului de conducere până la pronunţarea hotărârii judecătoreşti asupra cauzei".

Ce păţeşti dacă automobilul tău are elemente de identificare false>>>

Termenul executării măsurii de siguranţă de ridicare provizorie a permisului de conducere a mijloacelor de transport se include în termenul de executarea a sancţiunii de privare de drept special de a conduce mijloace de transport.

Anterior, despre necesitatea înăsprirea sancțiunilor aplicate șoferilor prinși băuți la volan a vorbit și Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

"Moldovenii noștri mai greu se obișnuiesc cu respectarea legii. Ne propunem să venim cu acțiuni concrete care să combată fenomenul conducerii automobilului în stare de ebrietate alcoolică", a declarat ministrul.

Totodată, a fost vehiculată și informația că șoferii prinși în stare de ebrietate la volan ar putea fi obligați să lucreze la morgă.

Fluxul de știri
0