Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O nouă belea pe capul șoferilor: Mii dintre ei ar putea rămâne fără permisele de conducere

© Sputnik / Miroslav RotariPermis de conducere
Permis de conducere - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Șoferii care au obținut prin fraudă permisele de conducere vor rămâne fără ele, asta a decis Guvernul la una dintre ședințele sale.

CHIŞINĂU, 1 aprl — Sputnik. Cabinetul de Miniștri a lui Pavel Filip a decis că, în cazurile în care s-a constat că permisul de conducere a fost obținut prin fraudă, documentul va fi retras, respectiv, șoferul vă rămâne fără dreptul de a conduce.

Цветы, 8 марта - Sputnik Moldova
Societate
Tupeu criminal: Iată ce a făcut șoferul unui BMW pe trecerea de pietoni la Buiucani

"În cazurile de constatare a fraudelor în procesul de examinare și documentare cu permis de conducere, rezultatele probelor și/sau certificatul obținut vor fi anulate", au stabilit membrii Cabinetului de Miniștri. Executivul a instituit această normă operând modificări și completări în Regulamentul aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.1452 din 24 decembrie 2007.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenției Servicii Publice, în baza niolor modificări, responsabili de monitorizarea procesului de examinare și de identificarea neregulilor vor fi membrii unei comisii special instituite prin ordinul directorului ASP și reprezentanții organelor de drept.

În documentul aprobat sunt stipulate și situațiile care vor servi drept temei pentru anularea examenului sau a permisului de conducere. De exemplu, atunci când examinatorul comunică candidatului examinat răspunsurile corecte la testul teoretic; candidatul examinat este ajutat de o altă persoană la susținerea probei teoretice sau utilizează aparataj tehnic în acest sens; examinatorul ignoră încălcările comise de către candidatul examinat pe parcursul examinării practice sau examinatorul indică candidatului efectuarea unor provocări şi manevre care ar încălca regulile de circulaţie sau semnalizarea rutieră.

Fluxul de știri
0