Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Senator american: Rusia a depășit SUA în războaiele cibernetice

© REUTERS / Kacper Pempel/Files A man types on a computer keyboard
A man types on a computer keyboard - Sputnik Moldova
Abonare
SUA a rămas în urma dezvoltării tehnologiilor informaționale și este depăşită de Rusia în ceea ce privește războiul cibernetic, a declarat senatorul american Mark Warner.

CHIŞINĂU, 29 apr — Sputnik. Senatorul american Mark Warner, care este membru al comisiei senatului pentru securitate, consideră că, în pofida unui buget substanțial destinat apărării, SUA cedează Rusiei în spațiul cibernetic. Declarația a fost făcută la postul de televiziune CNN.

Tsunami - Sputnik Moldova
Mass-media din SUA avertizează cu privire la arma rusească "Apocalipsa"

"În pofida faptului că Ministerul Apărării are un buget de 700 de miliarde de dolari, mi-e interesant dacă achiziționăm echipament din secolul XX… Rusia are un buget de 68 de miliarde de dolari, însă arată mult mai convingător în domeniul dezinformării și tehnologiilor cibernetice", a declarat senatorul.

Mark Warner consideră că autoritățile SUA nu reușesc să facă față dezvoltării tehnologiilor informaționale.

„Guvernul SUA mai încearcă să înțeleagă tehnologia anului 2016…, iar „jucătorii răi", cel mai probabil, vor utiliza noile instrumente pentru a interveni în alegerile din 2018 și 2020", a spus Warner.

În opinia senatorului american, o soluție pentru SUA ar fi reglementarea industriei tehnologice și respectarea strictă a legislației legate de protecția datelor cu caracter personal, pentru a exclude în viitor posibilitatea imixtiunii în alegerile SUA din partea unor subiecți din afara țării.

Fluxul de știri
0