Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se întâmplă la punctele de trecere a frontierei: Poliția a venit cu detalii

© Sputnik / Rodion ProcaBirou Vamal Albița, România
Birou Vamal Albița, România - Sputnik Moldova
Abonare
Trafic intens la frontieră, în special pe sensul de ieșire din țară. Iată care sunt cele mai tranzitate puncte de trecere.

CHIȘINĂU, 29 apr — Sputnik. Minivacanța de 1 mai le-a oferit moldovenilor posibilitatea să plece în scurte călătorii în afara țării. Astfel, punctele de trecere a frontierei au fost luate cu asalt.

Poliția de Frontieră informează că, în ultimele 24 de ore, s-a înregistrat un trafic intens, în special pe sensul de ieșire din țară, în contextul în care o parte dintre cetățenii Republicii Moldova au preferat să-și petreacă cele patru zile libere în afara granițelor.

Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Societate
Poliţia de Frontieră a explicat unde au dispărut 300 de mii de cetăţeni moldoveni

Poliția de Frontieră, de comun cu alte autorități abilitate, și-a concentrat eforturile în vederea fluidizării traficului și asigurării unui control expeditiv și profesionist.

Instituția informează că în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 65 de mii 375 de traversări, dintre care un număr mai mare de treceri — peste 35 de mii a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Moldova.

La fel, din totalul de traversări persoane, 38 de mii 342 au fost cetățenilor moldoveni, cu aproximativ 22 de mii de treceri pe direcția ieșire. Traficul unităților de transport a prezentat un număr de peste 15 mii de traversări.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:

PTF Leușeni — 12 290 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău — 8 209 traversări persoane,
PTF Otaci — 7 729 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați — 4 650 traversări persoane,
PTF Sculeni — 4 529 traversări persoane,
PTF Criva — 3 584 traversări persoane,
PTF Palanca — 3 573 traversări persoane,
PTF Tudora — 3 327 traversări persoane,
PTP Cahul — 2 858 traversări persoane.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră le recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele.

Fluxul de știri
0