Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Liderul Coreei de Sud l-a sunat pe Vladimir Putin. Ce i-a comunicat

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин провел телефонный разговор с главами ДНР А. Захарченко и ЛНР И. Плотницким
Президент РФ В. Путин провел телефонный разговор с главами ДНР А. Захарченко и ЛНР И. Плотницким - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, i-a comunicat președintelui rus Vladimir Putin, în cadrul unei discuții telefonice, detalii privind întrevederea cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un.

CHIŞINĂU, 29 apr — Sputnik. Președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, i-a comunicat președintelui Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul unei discuții telefonice, detalii de la întrevederea cu liderul Coreei de Nord,  Kim Jong-un, anunță serviciul de presă al Kremlinului. Conversația a avut loc la inițiativa liderului sud-coreean.

Kim Jong Un și Moon Jae In - Sputnik Moldova
Rusia
Cum comentează Kremlinul întâlnirea liderilor celor două Corei

"Președintele Republicii Coreea l-a informat detaliat despre întrevederea de la Panmunjom cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un", anunţă administraţia prezidențială într-un comunicat.

Se menționează că, în cadrul discuției, părți au apreciat pozitiv acordurile la care au ajuns cei doi lideri. O atenție deosebită a fost atrasă declarației adoptate la Panmunjom, în care a fost exprimată intenția de a asigura o denuclearizare totală a peninsulei coreene.

Vladimir Putin, a reiterat disponibilitatea Rusiei de a susţine cooperarea dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord, în special prin intermediul realizării proiectelor trilaterale de infrastructură și energetică, se spune în comunicat.

De asemenea, Putin a subliniat importanța continuării eforturilor tuturor părților implicate în soluționarea pe cale politică şi diplomatică a problemelor peninsulei coreene, în special, cu orientare la prevederile "foii de parcurs" elaborate de Rusia și China.

Fluxul de știri
0