Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Reguli dure pe aeroporturile din Moscova: Iată ce riscă pasagerii

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaМеждународный аэропорт "Домодедово"
Международный аэропорт Домодедово - Sputnik Moldova
Abonare
Reguli dure pe aeroporturile din Moscova: moldovenii care vor ajunge acolo trebui să ştie că riscă amenzi usturătoare în cazul în care le vor încălca.

CHIŞINĂU, 28 apr — Sputnik. Locuitorii ţării noastre care zboară frecvent la Moscova vor trebui să fie atenţi la noile reguli pe aeroporturile din capitala Rusiei. Este interzis inclusiv dormitul pe bănci sau şezutul pe podea.

Duma regională a Moscovei a operat un şir de modificări la Codul regional al contravenţiilor administrative, instituind amenzi substanţiale pentru încălcarea regulilor de conduită pe aeroporturile Şeremetevo, Domodedovo şi Jikovski. Documentul a fost publicat pe site-ul instituţiei.

Potrivit acestor modificări, vor fi amendate persoanele care vor face murdărie în incinta aeroporturilor, vor bloca trecerile, nu vor respecta regulile de deplasare cu ascensorul, scara rulantă, vor asculta muzică fără căşti etc.

Va fi interzisă „aflarea în poziţie culcat" pe bănci, scaune sau fotolii, dar şi şezutul la podea sau instalarea bagajelor pe scaunele din sala de aşteptare. Amenzile vor constitui în toate aceste cazuri 100 de ruble.

Международный аэропорт Кишинева - Sputnik Moldova
Ce a descoperit ministrul Economiei pe Aeroportul Internațional Chișinău

Veţi fi amendaţi şi dacă vă veţi deplasa prin aeroport călare pe animale, cu scutere, role, bicicletă sau motocicletă, excepţie făcând cărucioarele pentru invalizi. Nu veţi mai avea voie nici să vă primblaţi copiii cu cărucioarele de bagaje.

Vor fi penalizate şi persoanele care vor propune diverse servicii în incinta aeroportului sau vor practica cerşitul, dar şi cei care se vor afla aici în haine murdare şi prost mirositoare.

Autorităţile vor încerca să lupte şi cu practica utilizării aeroporturilor drept hotel. Astfel, va fi interzisă aflarea în incinta aeroportului mai mult de 24 de ore, în cazul în care persoana respectivă nu are bilet sau card de îmbarcare. Amenda în astfel de cazuri va fi şi mai mare — de la 2,5 până la 5 mii de ruble.

Noile reguli vor fi valabile pentru toate spaţiile aeroportuare, dar şi pentru o zonă de protecţia cu lăţimea de până la 30 de metri de la clădirea aeroportului.

Fluxul de știri
0