Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce a descoperit ministrul Economiei pe Aeroportul Internațional Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariМеждународный аэропорт Кишинева
Международный аэропорт Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a întreprins o vizită de lucru la Aeroportul Internațional Chișinău. Ce detalii a aflat

CHIȘINĂU, 9 feb – Sputnik. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a întreprins o vizită de lucru la Aeroportul Internațional Chișinău, unde a discutat cu directorul general al companiei ”Avia Invest”, Petru Jardan, despre modernizarea aeroportului.

În timpul vizitei, ministrul a fost informat că, recent, a fost reconstruită rețeaua electrică de iluminare a peronului pe timp de noapte, cu instalarea a 13 piloni dotați cu corpuri de iluminat LED. De asemenea, a fost extins și renovat terminalul (extinderea Zonei de Sosire, Zonei de Plecare, Zonei Sălii Comune, Zonei de Bagaje), astfel creându-se condiții optime pentru fluidizarea traficului de pasageri. În prezent, capacitatea fluxului de pasageri într-o direcție este de 750 de pasageri pe oră, cu peste 300 mai mulți decât acum cinci ani. 

Кирилл Габурич - Sputnik Moldova
Societate
Ministrul care nu admite concesii: A zis că va face și a făcut

Potrivit directorului lui Petru Jardan, a fost extinsă zona de înregistrare a pasagerilor, fiind majorat numărul ghișeelor de la 12 la 18 și instalată o linie nouă de verificare a bagajului. 

La plecări, a fost dublat numărul punctelor de control al pașapoartelor de la 6 la 12. Totodată, pentru deservirea simultană a mai multor curse a fost majorat numărul punctelor de controlul de securitate al pasagerilor de la 2 la 4 și numărul porților de îmbarcare – de la 4 la 9. 

În prezent, se desfășoară lucrări de reconstrucție a zonei de așteptare. Pentru a spori nivelul de confort al călătorilor și a asigura fluidizarea fluxului de pasageri din această zonă, urmează a fi instalate un ascensor și un escalator.

Gaburici a mai fost informat că un segment al pistei de bază cu o lungime de un kilometru a fost reconstruit de la zero, 80 la sută din lucrările de reconstrucție a celei de-a doua piste au fost deja finalizate, 6 căi de rulare și 60 de mii de metri pătrați din platforma pentru staționarea aeronavelor au fost reconstruite integral.

Fluxul de știri
0