Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin este considerat în Moldova liderul străin cu cea mai mare autoritate

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин провел совещание по экономическим вопросам
Президент РФ В. Путин провел совещание по экономическим вопросам - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, majoritatea locuitorilor ţării noastre pledează pentru îmbunătățirea relațiilor cu Rusia și consideră că Vladimir Putin este liderul străin cu cea mai mare autoritate.

CHIȘINĂU, 27 apr — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a discutat cu Gheorghi Poltavcenko, guvernatorul orașului Sankt Petersburg, despre relațiile Moldovei cu Rusia, menționează RIA Novosti.

„Majoritatea poporului Moldovei se pronunță pentru îmbunătățirea relațiilor cu Rusia. În ţara noastră, Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost şi rămâne a fi cel mai influent lider de stat din străinătate", a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Președintele moldovean susține că relațiile dintre cele două țări „înregistrează o dezvoltare eficientă și rezultativă" la nivelul șefilor de stat, dar și la nivel de regiuni.

"Sunt convins că, după alegerile parlamentare care se vor desfășura în țara noastră în acest an, contactele bilaterale vor cunoaște un alt stadiu de colaborare strategică între guvernele, dar şi între parlamentele ambelor state", a spus șeful statului moldovenesc.

Igor Dodon și Vadim Krasnoselskii - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon la Bender: Exprim convingerea unanimă privind necesitatea unui dialog

Igor Dodon a adăugat că pe 9 mai la Chișinău va avea loc un Marș al Victoriei.

„În Moldova 9 mai a fost și va rămâne Ziua Victoriei. Noi ne pregătim serios de această sărbătoare, în fiecare an organizăm o acțiune foarte serioasă — Marșul Victoriei. În acest an coloana o voi conduce eu", a precizat Dodon.

Acesta a menționat totodată că „încercările de a schimba istoria" nu vor avea succes.

Dodon i-a comunicat lui Poltavcenko că, în curând, la Chișinău, va avea loc Forumul regiunilor la care vor fi invitați reprezentanții tuturor regiunilor Federației Ruse cu care au fost semnate contracte de cooperare.

În afară de aceasta, Dodon a subliniat că Moldova este interesată să obțină „informaţii cît mai ample despre activitatea Uniunii Economice Eurasiaticee" și și-a exprimat speranța că în curând va obține statutul de observator în această structură.

Fluxul de știri
0