Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Operaţiune specială la Bălţi: Cine a căzut în plasa Procuraturii Anticorupţie şi SIS

© AP Photo / Peter DejongМужчина в наручниках после задержания полицией
Мужчина в наручниках после задержания полицией - Sputnik Moldova
Abonare
Chiar dacă suntem în weekend, procurorii Anticorupţie şi ofiţerii SIS nu stau degeaba. Doi ofiţeri superiori de investigații din cadrul Poliţiei Bălţi au fost reţinuţi în urma unei operaţiuni speciale.

CHIŞINÎU, 28 apr — Sputnik. Doi ofițeri superiori de investigații din cadrul Biroului Crime Grave al Inspectoratului de Poliție Bălți, suspectaţi de corupere pasivă, au fost reţinuţi pentru 72 de ore.

Urmărirea penală a fost iniţiată în temeiul unor materialelor preliminare ale Serviciului de Informaţii şi Securitate cu privire la eventualele activități ilegale ale colaboratorilor IP Bălți în special ofițeri de investigații din cadrul Biroului Crime Grave, care în mod abuziv ar fi extorcat de la persoane constrânse sume bănești, precum și denunţul unui cetățean depus la Procuratura Anticorupție.

Cătușe - Sputnik Moldova
Societate
Ofițer cu grad mare din Inspectoratul Național de Investigații, trimis în judecată

Potrivit acestora, începând cu 05 aprilie 2018, cei doi ofițeri de investigații, sub pretextul nedocumentării unui pretins caz de păstrare a substanțelor narcotice în automobilul condus de către denunțător și neatragere la răspundere conform legislației, au solicitat bani în sumă de 4 000 lei, transmiterea cărora a fost făcută sub controlul procurorilor.

Totodată, în cadrul perchezițiilor efectuate atât în birourile de serviciu, cât și în mijloacele de transport ale ofițerilor de investigație vizați, au fost depistate și ridicate pachete din polietilenă cu masă vegetală uscată, mărunțită de culoare verde, fără inscripții de identificare, asupra cărora există o bănuială rezonabilă că este substanță narcotică, urmând a fi supusă expertizei chimice.

Au mai fost depistate și ridicate mai multe documente de identitate (buletine de identitate, permise de conducere, certificate de înmatriculare a mijloacelor de transport, acte de identitate eliberate de alte state), proveniența și scopul aflării actelor asupra ofițerilor de investigație urmează a fi stabilită.

Pentru infracțiunea comisă, persoanele reținute riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Fluxul de știri
0