Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ofițer cu grad mare din Inspectoratul Național de Investigații, trimis în judecată

CC0 / Pixabay / ROOKIE23 / Cătușe
Cătușe - Sputnik Moldova
Abonare
Ofițer cu grad mare în cadrul Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratului General de Poliție a fost trimis de procurori în judecată după ce a cerut de la un agent economic 200 000 de euro pentru a rezolva un dosar. Presa a scris și despre cine ar fi vorba.

CHIȘINĂU, 23 apr — Sputnik. Procuratura Anticorupție anunță finalizarea urmăririi penale și transmiterea în judecată a dosarului în privința unui factor de decizie din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratului General de Poliție. Acesta este învinuit de trafic de influență (art.326 alin.1 Cod Penal). Temei pentru urmărirea penală a servit denunțul unui agent economic.

Молоток судьи - Sputnik Moldova
Societate
Viceministru, demis din funcție și cu dosarul în judecată

Serviciul de presă al Procuraturii anunță că, acționând cu intenţie directă, acesta a pretins suma de 200 000 de euro de la un agent economic, firma căruia figura într-un dosar de evaziune fiscală. În schimbul sumei menționate, funcționarul a promis că va influența ofițerii de investigație și procurorii din cadrul oficiului Ciocana, care efectuau urmărirea penală în cauza respectivă, în cadrul căreia erau reținuți administratorii agentului economic învinuit de evaziune fiscală. Polițistul a promis că va aranja eliberarea acestora din detenție, cu ulterioara scoatere de sub urmărire penală și clasarea cauzei penale.

În cadrul urmăririi penale, procurorul a înaintat către IGP un demers de suspendare din funcție a factorului de decizie vizat. Acesta și-a recunoscut pe deplin vinovăția, încheind cu procurorul un acord de recunoaștere a vinovăției, fapt ce a permis disjungerea cauzei din dosarul de bază și expedierea în instanța de judecată pentru examinare în procedură specială.

Astfel, dacă învinuitul va fi găsit vinovat de către instanța de judecată, pentru acțiunile săvârșite, riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 2000 la 3000 u.c. sau închisoare de până la 5 ani.

Realitatea.md a scris că cel reținut de procurori ar fi Valentin Samoil, șef-adjunct al Direcției Crimă Organizată din cadrul INI.

Fluxul de știri
0