Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Coreea de Nord... s-a întâmplat ceea ce nimeni nu mai credea!

© REUTERSKim Jong Un și Moon Jae In
Kim Jong Un și Moon Jae In - Sputnik Moldova
Abonare
Istoria este scrisă sub ochii noștri - o posibilă șansă dată păcii mondiale și o speranță că exemplul din peninsula Coreea va fi urmat de alte zone aflate în conflict.

CHIȘINĂU, 27 aprilie, Sputnik. "Kim Jong-un a devenit primul lider al Coreei de Nord care a traversat linia de demarcaţie dintre cele două Corei după războiul încheiat în urmă cu 65 de ani", relatează agenţia Yonhap.

Kim Jong Un și Ri Sol Ju - Sputnik Moldova
Kim Jong Un: Coreea de Nord nu mai are nevoie să testeze arme nucleare

Potrivit reportajului în direct, "Într-un costum negru în stilul lui Mao, liderul Kim Jong-un a ieșit dintr-o clădire de birouri de legătură frontalieră la nord de orașul Panmunjom, flancat de către aghiotanții săi”.

Cu zâmbetul pe față, președintele Moon Jae-in l-a așteptat pe tânărul lider nord-coreean la linia de demarcație militară. Liderul de la Phenian şi preşedintele Coreei de Sud s-au întâlnit zona demilitarizată de la frontiera dintre cele două Corei.

Cei doi lideri au avut o strângere de mână istorică chiar peste graniță, urmată de trecerea frontierei de către Kim. Apoi, ținându-se de mâină, cei doi lideri au traversat scurt frontiera împreună înapoi spre partea de nord.

Panmunjom, aflat la 50 de kilometri nord de Seul, are o semnificație simbolică ca loc de discuții inter-coreene, deoarece este locul unde a fost semnat Acordul de armistițiu la sfârșitul războiului.

Trump a precizat când se va întâlni cu Kim Jong-un>>>

De menționat — cele două Corei rămân tehnic în stare de război, deoarece conflictul s-a încheiat într-un armistițiu, nu printr-un tratat de pace.

Fluxul de știri
0