Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Conducerea și ofițerii SIS, alături la un eveniment patriotic

© Photo : Serviciul de Informaţii şi SecuritateServiciul de Informaţii şi Securitate a marcat Ziua Drapelului de Stat
Serviciul de Informaţii şi Securitate a marcat Ziua Drapelului de Stat - Sputnik Moldova
Abonare
Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, alături de conducerea SIS, au participat la un eveniment dedicat Zilei Drapelului de Stat.

CHIȘINĂU, 27 apr – Sputnik. Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a marcat vineri, 27 aprilie, Ziua Drapelului de Stat în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul instituţiei. Evenimentul a avut loc în prezenţa conducerii şi ofiţerilor SIS. Tricolorul a fost arborat în acordurile Imnului de stat al Republicii Moldova.

15 instituții publice și-au prezentat activitatea în Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Video
Procurori, ofițeri SIS și CNA, în Parlament. În joc: o monedă din aur curat

”Pentru ofiţerii de informaţii şi securitate, simbolul drapelului naţional este un simbolul suprem, deoarece în faţa drapelului rostim jurământul de credinţă Patriei. Tricolorul reprezintă imaginea integrităţii, suveranităţii şi independenţei Republicii Moldova”, a declarat șeful Aparatului directorului SIS, Gheorghe Racoviță.

Drapelul de Stat a fost onorat în toate unităţile teritoriale ale Serviciului de Informaţii şi Securitate. În şirul acţiunilor festive s-au înscris şi manifestările informative-educative privind  istoria Tricolorului, organizate pentru studenţii Institutului Naţional de Informaţii şi Securitate „Bogdan, Întemeietorul Moldovei”.

Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova este marcată la 27 aprilie. Sărbătoarea a fost instituită de către  Parlamentul Republicii Moldova la 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 prin decizia deputaţilor primului Legislativ al Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0