Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procurori, ofițeri SIS și CNA, în Parlament. În joc: o monedă din aur curat

Abonare
15 instituții, care raportează Parlamentului, au răspuns invitației Legislativului de a participa la acțiunile de informare organizate de Ziua Internațională a Democrației.

De Ziua Internațională a Democrației, reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate, Procuraturii Generală, Comisiei Electorale Centrală, Centrului Național Anticorupție, Bancii Naționale a Moldovei, Curții de Conturi, Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Oficiului Avocatului Poporului, Autorității pentru Integritate, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal i-au informat pe participanții la eveniment despre activitatea acestor instituții. Evenimentul s-a desfășurat la Parlament.

Președintele Legislativului, Andrian Candu, s-a apropiat de standul fiecărei instituții și le-a mulțumit în parte angajaților respectivi pentru că au dat curs invitației conducerii Legislativului de a participa la acest eveniment. 

Spicherul a ascultat cu mare interes prezentarea făcută de reprezentanții instituțiilor statului. Cel mai mult timp, Andrian Candu l-a petrecut la standul BNM, unde a privit cu mare interes o monedă din aur, de 15,5 grame, 999 proba,  cu o valoare de 21 de mii de lei. 

De asemenea, președintele Parlamentului a verificat veridicitatea leilor pe care îi avea în buzunar la un aparat de siguranță prezentat de Banca Centrală.

Săptămâna deschiderii parlamentare se desfășoară în perioada 11 – 16 septembrie.

Fluxul de știri
0