Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Economia Germaniei, amenințată de sancțiunile antirusești impuse de SUA

Abonare
Sancțiunile introduse de către SUA împotriva Rusiei pun în pericol economia Germaniei, a declarat Berlinul.

CHIȘINĂU, 27 apr — Sputnik. Noile sancțiuni antirusești declarate de către SUA pot crea probleme pentru economia germană, a declarat pentru jurnaliști o sursă importantă din anturajul cancelarului RFG, citată de RIA Novosti.

Berlin - Sputnik Moldova
Sancțiuni antirusești? Germania este îngrijorată

„Țin să menționez încă un punct: sancțiunile legate de Rusia. Ultimele sancțiuni, introduse de către SUA, sunt problematice. Deocamdată, acestea nu au creat probleme în economia noastră, însă, potențial, ele pot genera probleme mari. Ele duc la pierderi serioase, pentru că noi, în principiu, avem relații cu acești oligarhi ruși și cu aceste companii", a menționat sursa.

Pe 27 aprilie cancelarul RFG, Angela Merkel, va întreprinde o vizită la Washington, unde va purta negocieri cu președintele SUA, Donald Trump.

Camera de comerț exterior ruso-germană menționează că, din cauza sancțiunilor americane, pierderile companiilor germane de pe teritoriul Rusiei pot atinge un miliard și jumătate de euro.

Sancțiunile Washingtonului

La începutul lunii aprilie SUA au introdus noi restricții împotriva Rusiei. În lista sancțiunilor au fost incluse un șir de nume sonore în mediul de afaceri și companiile aflate sub controlul acestora. Este vorba, în special, de Oleg Deripaska și companiile pe care le controlează („En+Group", „Gruppa GAZ", „Bazovîi element" și „Rusal"), Viktor Vekselberg și grupul său „Renova", Suleiman kerimov, Kirill Șamalov; directorul „Gazprom"-ului, Aleksei Miller, precum și președintele VTB, Andrei Kostin.

Potrivit administrației americane, aceste măsuri nu au legătură cu anumite evenimente concrete, ci sunt ca un răspuns „la tendințele continui și din ce în ce mai impertinente ale comportamentului Rusiei pe arena mondială".

Fluxul de știri
0