Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sancțiuni antirusești? Germania este îngrijorată

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaBerlin
Berlin - Sputnik Moldova
Abonare
Germania va face publică poziția sa în legătură cu restricțiile față de Rusia impuse de Washington.

CHIȘINĂU, 21 apr — Sputnik. Berlinul intenționează să-și exprime îngrijorarea în legătură cu sancțiunile SUA împotriva Rusiei. O astfel de declarație a fost făcută de purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert.

Donald Trump - Sputnik Moldova
Trump s-a răzgândit să aplice noi sancțiuni împotriva Rusiei, cotația rublei a crescut

"Vom fi acolo unde sunt afectate interesele companiilor germane, a industriei germane, vom desemna pozițiile noastre la toate nivelurile de lucru, pentru a indica foarte clar de ce aspecte suntem îngrijorați și vedem niște efecte nedorite", a spus el.

Anterior, ministerul Economiei al Germaniei intenționează să studieze impactul negativ al noului pachet de sancțiuni a SUA pentru companiile germane.

Mai devreme, presa a scris că oficialitățile Germaniei intenționează să roage Washingtonului să scutească întreprinderile și corporațiile germane de o participare la sancțiunile antirusești.

Inițiatorii acestei solicitări sunt giganții industriali, în special Siemens, Daimler și Volkswagen, care nu vor să devină victimele relațiilor proaste între Moscova și Washington. Noile sancțiuni le-ar putea aduce prejudicii de milioane de euro.

Reacția Rusiei, după ce SUA au decis să impună noi sancțiuni>>>

La începutul lunii aprilie, SUA au introdus noi măsuri restrictive împotriva Rusiei. Lista a fost completată cu numele a câtorva oameni de afaceri ruși și companiile cu care aceștia au vreo tangență.

Fluxul de știri
0