Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un focar de pestă porcină a fost documentat la Ștefan Vodă

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaСвиньи
Свиньи - Sputnik Moldova
Abonare
Testele de laborator efectuate de experții de la Centrul Republican de Diagnostic Veterinar (CRDV) au confirmat focarul de pestă porcină africană.

CHIȘINĂU, 27 apr – Sputnik. Un focar de pestă porcină africană a fost înregistrat într-o gospodărie din Palanca, Ștefan Vodă, potrivit informațiilor oferite de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).  

Свиньи - Sputnik Moldova
Societate
Carantină la Căușeni: Un nou focar de pestă porcină

Testele de laborator efectuate de experții de la Centrul Republican de Diagnostic Veterinar (CRDV) au confirmat focarul de pestă porcină africană. Cazul este înregistrat la porcii domestici dintr-o gospodărie din satul Palanca, raionul Ștefan Vodă.

La Palanca s-a deplasat imediat o echipă de specialiști din cadrul aparatului central ANSA și CRDV. În urma investigațiilor clinice, epidemiologice și morfopatologice s-a stabilit diagnosticul de suspiciunii la pestă porcină africană.

După confirmarea de către CRDV a apariției focarului, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a notificat structurile abilitate de la nivel național și din cadrul Uniunii Europene, Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor, precum şi alți parteneri externi despre apariția focarului de pestă porcină africană pe teritoriul Republicii Moldova.

Agenția solicită proprietarilor de porcine să informeze urgent structurile din teritoriu ale ANSA în cazul îmbolnăvirii sau pierii animalelor sau a depistării  cadavrelor de mistreți.

Fluxul de știri
0