Marina americană se simte vulnerabilă față de forțele navale ale Rusiei și Chinei

© AFP 2022 / NOEL CELIS/POOLMarina americană
Marina americană - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Flota militară americană, considerată decenii la rând suficient de protejată și eficientă, acum se vede nevoită să abandoneze calmul de odinioară.

CHIȘINĂU, 27 apr — Sputnik. Comandantul Corpului Marinei SUA, generalul Robert Neller, a recunoscut că trupele navale americane nu mai sunt peste flotele militare ale altor țări. Dar constatarea are o aplicare și mai largă.

Lansare de rachete de către flota rusă asupra obiectivelor grupărilor teroriste care luptă în Siria - Sputnik Moldova
Rusia
Flota rusă a Mării Negre - o nouă navă puternică cu rachete de croazieră

"Dezvoltarea armelor de înaltă precizie și cu rază lungă de acțiune de către principalii noștri adversari — China, Rusia, Coreea de Nord, Iran și organizațiile extremiste — a făcut vulnerabile multe genuri de arme americane", a spus el.

În plus, generalul a subliniat că majoritatea trupelor militare nu sunt suficient de protejate împotriva atacurilor, ceea ce subminează capacitatea lor de a desfășura operațiuni de luptă.

"Avem nevoie de îmbunătățiri suplimentare ale instalațiilor noastre, inclusiv hangare și posturi de comandă. Trebuie să extindem capacitățile de reparații rapide ale bazelor aeriene și să îmbunătățim mijloacele de apărare aeriană ", a adăugat el.

Statele Unite nu se mai pot baza pe proiecte militare bazate pe ideea unui control incontestabil pe mare, a rezumat Robert Neller.

Un nou vehicul destinat armatei ruse. Au început testările>>>

În discursul său anual către Adunarea Federală a Federației Ruse la 1 martie, Vladimir Putin a anunțat crearea sistemelor ultramoderne de arme, inclusiv a dronelor subacvatice ultrarapide, sistemului de rachete Sarmat capabil să străbată orice apărare antiaeriană, complexelor laser și a armelor hipersonice.

Fluxul de știri
0