Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Flota rusă a Mării Negre - o nouă navă puternică cu rachete de croazieră

© Russian Defence Ministry / Accesați arhiva multimediaLansare de rachete de către flota rusă asupra obiectivelor grupărilor teroriste care luptă în Siria
Lansare de rachete de către flota rusă asupra obiectivelor grupărilor teroriste care luptă în Siria - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Nava de mici dimensiuni (MRK) „Vishniy Volochek”, dotată cu rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune Kalibr, va fi transmisă marinei ruse pe 30 aprilie.

CHIȘINĂU, 23 apr — Sputnik. Nave mici de rachete, proiectul 21631, construite din 2010 la „Uzina Zelenodolsk A.M. Gorky” pentru Flota Militară Rusă, sunt nave multifuncționale din clasa "râu-mare", echipate cu cele mai moderne exemplare de artilerie, rachete, anti-sabotaj, antiaircraft și arme radio-tehnice. Destinația navei este paza și protecția zonei economice a statului.

”Finalizarea lucrărilor privind revizuirea principalei instalații electrice și ordinea de livrare a comenzii va avea loc pe 30.04.2018", — se menționează în raportul financiar anual al „Uzinei Zelenodolsk A.M. Gorky”.

Potrivit raportului, în 2017 instalația realizată în cadrul lucrărilor de substituție a importului pentru finalizarea motorului diesel CHD622V20 și a sistemelor de răcire.

Apărarea aeriana - Sputnik Moldova
Ce cantitate de muniții au folosit sirienii pentru a distruge 71 de rachete ale coaliției

În luna februarie, șeful Departamentului Apărării al Federației Ruse pentru Asigurarea Ordinelor de stat de livrare a navelor și armamentelor marine, Pavel Pechkovskii, a spus că „nava urma a fi livrată anul trecut". "Dar, în legătură cu punerea în aplicare a măsurilor de substituire a importurilor, ne așteptăm să fie livrată acum. Cred că în luna martie, Marina va primi o nouă unitate de luptă”, spunea Pechkovsky.

"Voshniy Volochek" este a șasea navă din seria modernizată "Buyan-M", construită pentru Flota Mării Negre a Rusiei. Navele din acest proiect au capacitate de deplasare sporită și sunt echipate cu cele mai noi arme de rachete cu rază mare de acțiune, de mare precizie — sistemul universal de rachete "Kalibr-NK", destinat distrugerii țintelor marine și de coastă. În total, conform informațiilor de la Uzină, în 2017 la întreprindere se construiau 22 de nave și bărci.

Fluxul de știri
0