Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un tir cu rachete, cel mai bun salut? Kim Jong-un deja crede altfel

© REUTERS / Korea Summit Press PoolKim Jong Un și Moon Jae In
Kim Jong Un și Moon Jae In - Sputnik Moldova
Abonare
La summitul inter-coreean, liderul de la Phenian a promis să nu-l mai trezească pe omologul său din Sudul peninsulei prin lansări de rachete pe care Nordul obișnuia să le efectueze la ore matinale.

CHIȘINĂU, 27 apr — Sputnik. Cum poate fi pus un nou început în relațiile care erau atât de tensionate anterior? Liderul nord-coreean pare să aibă răspunsul la această întrebare.

Kim Jong Un și Moon Jae In - Sputnik Moldova
Coreea de Nord... s-a întâmplat ceea ce nimeni nu mai credea!

În timpul summitului istoric din localitatea de graniță Panmunjeom, Kim Jong-un a promis să nu-l mai trezească pe președintele sud-coreean cu tiruri matinale de rachete, a spus purtătorul de cuvânt al Moon Jae-in. Yoon Young-chan.

"Kim Jong-un i-a spus președintelui Moon că a auzit că acela se ridică dis-de-dimineață din cauza lansărilor din nord și a promis să nu-i deranjeze somnul", a spus el.

În plus, potrivit purtătorului de cuvânt, liderul nord-coreean a insistat asupra încetarii confruntărilor pe peninsula coreeană și "construirii unei lumi bune dorite".

"Să ne întâlnim mai des", a citat Yoon spusele liderului nord-coreean, adăugând că o abordare similară este urmată în sud. Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui sud-coreean, Kim Jong-un intenționează să viziteze Seul, în timp ce Moon Jae-in, la rândul său, vorbea despre o excursie la muntele sacru al nord-coreenilor, Paektu.

Interconectarea căilor ferate din ambele țări a fost și ea în agendanegocierilor. "Președintele Moon a declarat că va aduce o contribuție semnificativă la cooperarea economică", a spus Yoon.

Vineri, Kim Jong-un a devenit primul lider nord-coreean care traversează linia militară care divizează peninsula. Prima întâlnire cu președintele sud-coreean, Moon Jae-in, a avut loc în partea sud-coreeană a zonei demilitarizate.

Kim Jong Un: Coreea de Nord nu mai are nevoie să testeze arme nucleare>>>

După cum era de așteptat, liderii celor două Corei au pus în discuție problemele de care depinde îmbunătățirea relațiilor Nord-Sud, precum și denuclearizarea nord-coreeană și perspectivele de reunificare.

Fluxul de știri
0