Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Filip, către Skvernelis: Lituania este un prieten adevărat pentru Moldova

© Photo : Guvernului Republicii MoldovaPavel Filip și Saulius Skvernelis
Pavel Filip și Saulius Skvernelis - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Republicii Lituania, Saulius Skvernelis, a efectuat o vizită în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 27 apr — Sputnik. Premierul Pavel Filip a menționat relațiile constructive și de prietenie dintre cele două state și i-a mulțumit omologului său lituanian pentru susţinere şi solidaritate.

Павел Филип и Александр Лукашенко - Sputnik Moldova
Societate
Pavel Filip s-a întâlnit cu Alexandr Lucașenko: Iată ce gânduri au

„Republica Lituania va rămâne aliatul și prietenul Republicii Moldova în procesul de realizare a reformelor și de integrare europeană, iar noi vom prelua experiența reușită a Lituaniei în acest sens", a precizat Pavel Filip în cadrul întrevederii cu omologul său lituanian, Saulius Skvernelis.

„Calea spre UE este una lungă și grea, dar oricât de greu ar fi acest drum, mai ușor este parcurs când simți alături de tine sprijinul și umărul prietenilor. Iar Republica Lituania este un prieten adevărat pentru Republica Moldova", a spus Pavel Filip.

Prim-ministrul Saulius Skvernelis a declarat, la rândul său, că scopul vizitei sale este de a confirma, încă o dată, sprijinul pentru procesul de reforme în vederea integrării europene a țării noastre. Oficialul a apreciat progresele vizibile în realizarea Acordului de Asociere Republica Moldova — UE, inclusiv creșterea semnificativă a exporturilor de produse moldovenești pe piața europeană.

Премьер-министр Республики Молдова Павел Филип - Sputnik Moldova
Politică
Pavel Filip face declarații uluitoare despre cum se majorează salariile în Moldova

Pavel Filip a exprimat interesul țării noastre de a prelua experiența pozitivă pe care o are Lituania în implementarea reformelor.

„Cabinetul de Miniștri lituanian a mers pe o agendă de reforme care se aseamănă cu agenda noastră. Au mers pe reforme în educație, în domeniul sănătății, a sistemului de pensii, a sistemului fiscal, dar și a administrației publice", a precizat premierul Republicii Moldova.

Pavel Filip a mai ținut să-l felicite omologul său cu ocazia aniversării, în acest an, a centenarului de la restaurarea statului independent lituanian.

Guvernul a decis: Cine nu va mai putea să bea bere în Moldova>>>

„Este o perioadă în care au fost înfruntate numeroase dificultăți, dar așa se construiește libertatea, așa se construiește o societate democratică", a menționat Pavel Filip.

Fluxul de știri
0