Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pavel Filip s-a întâlnit cu Alexandr Lucașenko: Iată ce gânduri au

© Photo : Facebook / Pavel FilipПавел Филип и Александр Лукашенко
Павел Филип и Александр Лукашенко - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova și Belarus vor continua să colaboreze în diverse domenii.

CHIȘINĂU, 19 apr — Sputnik. Premierul Pavel Filip și președintele Republicii Belarus, Alexandr Lucașenko, au avut astăzi o întrevedere. Cei doi oficiali au discutat despre perspectivele de colaborare între cele două state, dar și despre proiectele implementate cu succes în țara noastră cu sprijinul autorităților din Belarus. 

Президент Молдовы Игорь Додон и Президент Беларуси Александр Лукашенко - Sputnik Moldova
Politică
Alexandr Lukașenko pleacă din Moldova cu câteva butoaie de vin, nuci și miere

Pavel Filip și-a exprimat mulțumirea președintelui Belarusului pentru ajutorul acordat Republicii Moldova. Acesta a accentuat că relațiile dintre cele două state sunt trainice și se bazează pe prietenie.

"În relația noastră cu Republica Belarus este suficient să privești pe străzile orașului Chișinău și să înțelegi care este rezultatul acestor relații. Vorbesc despre troleibuzele belaruse, care circulă prin orașul nostru. La început, noi cumpăram aceste troleibuze, dar acum sunt asamblate pe loc, în Chișinău. Timp de 5 ani au fost asamblate mai mult de 120 de troleibuze. La rând vin autobuzele, iar astăzi a fost semnat contractul de achiziție a autobuzelor din belarus. Autobuzele vor fi un produs mixt aici, la Chișinău."

Cu acest prilej Pavel Filip a ținut să mulțumească Republicii Belarus pentru susținerea permanentă și asistența acordată țării noastre, în special, pentru tehnica agricolă și comunală care a fost donată.

La rândul său, președintele Republicii Belarus, Alexandr Lucașenko, a declarat că este o plăcere să se afle în țara noastră.

"Noi am avut o discuție constructivă cu premierul. Am discutat despre colaborarea dintre Republica Moldova și Belarus. Colaborăm foarte bine în domeniu diplomatic, politic și tehnic. Republica Moldova și Belarus sunt parteneri de încredere de mult timp", a declarat președintele Republicii Belarus, Alexandr Lucașenko.

Șeful statului Belarus și-a încheiat vizita în Republica Moldova în după-amiaza zilei de astăzi.

Fluxul de știri
0