Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Exclusiv: Dumitru Diacov a anunțat în ce circumscripție va candida

© Sputnik / Miroslav RotariDumitru Diacov
Dumitru Diacov - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a declarat pentru Sputnik în ce circumscripție va candida la alegerile parlamentare din acest an.

CHIȘINĂU, 27 apr – Sputnik. Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a anunțat în cadrul unei emisiuni la Sputnik Moldova în ce circumscripție va candida la alegerile parlamentare care vor avea loc la sfârșitul acestui an, în Moldova. 

Выборы президента 2016 второй тур - Sputnik Moldova
Politică
Exclusiv. A fost anunțată data alegerilor parlamentare în Moldova

Din 2018, alegerile Parlamentului vor avea loc în baza unui sistem mixt (proporţional şi majoritar) într-o circumscripţie naţională şi în circumscripţii uninominale. În circumscripţia naţională se aleg 50 de deputaţi în baza votului reprezentării proporţionale. În circumscripţiile uninominale se aleg 51 de deputaţi în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripţie.

Dumitru Diacov a făcut un pronostic al viitorului scrutin parlamentar în cadrul căruia va fi aplicat votul mixt. În opinia președintelui de onoare al PD, aceste alegeri vor fi problematice, dar și interesante. 

”Va fi o competiție extraordinară, interesantă și problematică. Deputatul va fi votat de societate”, a declarat Diacov. 

Președintele de onoare a declarat la Sputnik că nu a luat încă o decizie definitivă dacă va candida sau nu la aceste alegeri, dar a spus că dacă o va face, atunci va candida în circumscripția Basarabeasca-Cimișlia.  

”Dacă voi candida, voi candida acolo de unde vin, în circumscripția Basarabeasca–Cimișlia. Decizia definitivă o voi lua spre toamnă”, a menționat deputatul în studioul Sputnik.

Parlamentul de legislatura a XX-a a fost ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat la data de 30 noiembrie 2014. Potrivit Codului Electoral al țării, alegerile parlamentare ordinare în Moldova se desfășoară o dată la patru ani. Scrutinul parlamentar urmează să se desfășoare în perioada 30 noiembrie 2018 – 28 februarie 2019.

 

Fluxul de știri
0