Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vom avea o nouă comisie parlamentară

© Sputnik / Miroslav RotariȘtefan Creangă
Ștefan Creangă - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul va institui o comisie permanentă care va examina rapoartele Curții de Conturi. Ea se va numi Comisia de Control al Finanțelor Publice.
Vom mai avea o comisie parlamentară

Potrivit deputatului Ștefan Creangă, miza constituirii acestei comisii este numărul mare de misiuni de audit care sunt efectuate de Curtea de Conturi, peste 40 la număr, în care sunt constatate devieri financiare semnificative pe care le comit anumite instituții ale statului.

Comisia de Control al Finanțelor Publice va avea câteva atribuții, cum ar fi examinarea rapoartelor anuale și de audit ale Curții de Conturi și ale entităților auditate, controlul examinării petițiilor și organizarea audienței cetățenilor privind utilizarea patrimoniului public, controlul parlamentar asupra activității autorităților centrale și locale în vederea aplicării legislației privind întrebuințarea resurselor financiare publice, executarea hotărârilor și adreselor Curții Constituționale în domeniu.

Președintele comisiei parlamentare de profil a declarat pentru studioul radio Sputnik Moldova că urmează să fie modificat Regulamentul Parlamentului. Noua comisie parlamentară va activa începând cu legislatura viitoare.

Fluxul de știri
0