Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Gazprom nu exclude construcția „Nord Stream 3”

© Sputnik / Sergey GuneevConducta Nord Stream 2
Conducta Nord Stream 2 - Sputnik Moldova
Abonare
Gazprom nu exclude construcția în viitor a gazoductului „Nord Stream 3”, în cazul în care Europa va solicita un volum mai mare de gaze naturale.

CHIȘINĂU, 25 apr — Sputnik. Gazprom nu exclude construcția în viitor a gazoductului "Nord Stream 3", a declarat vicepreședintele companiei, Aleksander Medvedev.

Petrișor Peiu - Sputnik Moldova
Expert: Ce va urma dacă Gazprom va renunța în totalitate la tranzitul prin Ucraina

Corporația a declarat în mai multe rânduri că este gata să livreze Europei gaze naturale în orice cantități.

"Avem rezerve confirmate, dispunem de transport, suntem gata să construim noi rute de livrare. Dacă Europa va anunța care are nevoie de gaze, va fi gata să semneze toate contractele necesare, atunci nu exclud că va fi nevoie de noi proiecte de transportarea a combustibilului — cum ar fi Nord Stream 3", a spus Medvedev într-un interviu oferit postului „Rossia 24".

Anterior, Gazprom a anunțat că urmărește cu atenție situația reducerii volumului de gaze extrase în Groningen, în contextul reducerii volumelor în Uniunea Europeană.

Groningen este cel mai mare câmp de gaze din Europa, aflat în Olanda.

Birocrații europeni vor să blocheze „North Stream-2”>>>

În martie, prim-ministrul țării, Mark Rutte, a comunicat că statul planifică să reducă până în anul 2022 volumul de gaz extrase până la 12 miliarde de metri cubi pe an, renunțând la această activitate din anul 2030.

Fluxul de știri
0