Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Imagini de acum o jumătate de secol: Chişinăul, aşa cum nu va mai fi niciodată

© Photo : Национальный архив МолдовыКишинев, старое фото одного из районов города
Кишинев, старое фото одного из районов города - Sputnik Moldova
Abonare
Imagini video rarisime - Chişinăul de acum 45 de ani, aşa cum nu va mai fi niciodată

CHIŞINĂU, 25 apr — Sputnik. Unele dintre aceste imagini video au apărut şi anterior pe internet, în diverse grupaje.

Iată însă că o schiţă video despre Chişinău, filmată în anul 1972, a fost publicată pentru toţi cei care au nostalgii pentru oraşul nostru, aşa cum a fost el odată.

Кондитерская Манькова, Кишинев - Sputnik Moldova
Societate
(FOTO) Istoria uitată a orașului: Unde era „Parisul" din Chişinău

Aceste imagini redau tot ceea ce a existat în Capitala noastră acum 45 de ani: Hotelul „Turist", abia construit, clătirea Băncii Naţionale, stratul de flori aflat chiar în mijlocul carosabilului, pe bulevardul Negruţi, maşina ce stropea străzile, pe bulevardul central al oraşului, mozaicul care înfrumuseţa clădirea Gării.

Sunt şi imagini filmate de la înălţime. De asemenea, oate fi văzut interiorul Bisericii Sfântul Pantelimon, situată la intersecţia actualelor străzi 31 august şi Vlaicu Pârcălab, sălile de studii ale Institutului de Medicină, producţia uzinei de tractoare din Chişinău.

Iată un chioşc de presă, iată o pereche de tineri însurăţei care ies din clădirea Oficiului Stării Civile de pe strada Livezilor de atunci…

Imaginile se derulează pe fondul unei muzici lirice, triste, dar la fel de luminoasă ca şi amintirile despre Chişinăul care nu va mai fi niciodată.

Fluxul de știri
0