Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

„Rossia Segodnia” a dat startul acțiunii „Panglica Sfântului Gheorghe”

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Accesați arhiva multimediaЗдание МИА "Россия сегодня"
Здание МИА Россия сегодня - Sputnik Moldova
Abonare
Conform tradiției, primele panglici au fost distribuite lângă sediul Agenției Internaționale de Știri „Rossia Segodnia”.

CHIȘINĂU, 24 apr — Sputnik. În Moscova au apărut primele panglici „Sfântul Gheorghe" în cinstea Zilei Victoriei, informează RIA Novosti. Conform tradiției, primele panglici au fost distribuite lângă sediul AIȘ „Rossia Segodnia", ai cărei jurnaliști au inițiat această acțiune în anul 2006.

Se preconizează ca în anul curent să adere la această acțiune 85 de regiuni din Rusia și peste 70 din țările lumii.

Официальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Moldova
Rusia
Zaharova: Moscova îndeamnă Uniunea Europeană să pună capăt provocărilor

Ideea aparține jurnalistei Natalia Loseva, redactor-șef adjunct al AIȘ „Rossia Segodnia". Aceasta a menționat că este foarte important să nu se uite cum și pentru ce a fost inițiată acțiunea „Panglica Sfântului Gheorghe".

„Acesta a fost un proiect apolitic menit să păstreze memoria istorică. Iar, dacă acțiunea, care era prevăzută la nivel local și pe termen scurt, a devenit o tradiție populară, ne-am dori ca să nu se piardă sensul său inițial: simțul istoriei în contextul celui de Al Doilea Război Mondial, conștientizarea și acceptarea acelui cod care a fost implantat în noi de către evenimentele dramatice de la mijlocul secolului XX, respectul față de jertfa adusă pentru țară practic de către fiecare familie ", a spus Loseva.

Lângă sediul AIȘ „Rosiia Segodnia" va fi deschisă o expoziție „Eliberarea Europei", care va expune imagini unice realizate de colaboratorii agenției în anul 1945.

Scriitorul și publicistul AIȘ „Rosiia Segodnia" Piotr Romanov a organizat pentru oaspeți o excursie de autor care poate fi audiată utilizând codul QR cu care sunt echipate exponatele și va fi accesibilă până la sfârșitul lunii mai pe aplicația mobilă izi.travel.

Acțiunea se desfășoară cu eforturile a sute de „Voluntari ai Victoriei" pe întreg teritoriul Rusiei fiind coordonată și susținută de către asociațiile „Rospatriotțentr" și „Rossotrudnicestvo". Ideea acțiunii „Panglica Sfântului Gheorghe" a luat naștere în anul 2005 în cadrul agenției RIA Novosti, iar din anul 2013 a fost preluată și de „Rossia segodnia" cu participarea organizației neguvernamentale „Studenceskaia obșcina". De atunci, acțiunea a devenit nu doar a întregii Rusii, ci și una internațională.

Fluxul de știri
0